Skip to content
Politică

Tomac: În urmă cu 30 de ani, milioane de români au înfruntat frica. Au ieșit în stradă pentru a cere ca România să se rupă definitiv de un regim criminal

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a subliniat, în discursul pe care l-a susșinut, luni, în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989, că ”în urmă cu 30 de ani milioane de români au înfruntat frica” și și-au exprimat dorința de libertatea, potrivit b1.ro.

În urmă cu 30 de ani, milioane de români au înfruntat frica. Au ieșit în stradă pentru a cere ca România să se rupă definitiv de un regim criminal. Milioane de români, împotriva cărora s-au tras 12 milioane de gloanțe, au strigat în stradă: ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!” Aceste voci nevinovate au exprimat o stare de dorință de libertate pentru ceea ce România urma să obțină, democrație și un drum ireversibil pe calea integrării europene. România s-a rupt definitiv de o perioadă dură în care sute de mii de oameni au murit în închisori comuniste, iar astăzi datorită acestui sacrificiu, și să mulțumesc, le aducem un omagiu în plenul Parlamentului European acestor eroi. Eroii nu mor niciodată”, a declarat Eugen Tomac, în Parlamentul European.

" "
" "

O dezbatere despre Revoluția Română a avut loc, luni, în Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989.

Dezbaterea se va încheia cu o rezoluție care va fi supusă, joi, la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *