Skip to content
Politică

Tomac neagă o posibilă fuzionare a PMP cu PNL: Partidul pare că şi-a pierdut spiritul de echipă

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Eugen Tomac a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că dezminte mai multe “minciuni” referitoare la o posibilă fuzionare a PMP cu PNL sau să se verse în PNL.

De asemenea el a precizat că nu a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare.

”Câteva minciuni care circulă în aceste zile: 1. PMP se pregăteşte să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului Preşedinte Diaconescu, la invitaţia liderului PNL şi a doua întâlnire s-a desfăşurat într-un format mai larg la care am participat şi eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie. La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că şi-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres spre a ne redresa activitatea şi a ne continua lupta politică”, a scris Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul infirmă şi faptul că ar intenţiona să “verse” PMP în PNL: ”Fals! Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singura întâlnire ce a avut pe agenda această invitaţie a liberalilor, cea din 9 noiembrie. In afară de aceasta întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuţie/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”.

Totodată el spune că nu este adevărat că a negociat o funcţie la alegerile europarlamentare.

Fals. Aşa cum am menţionat, nu a mai existat o altă întâlnire în afara celei de pe 9 noiembrie, unde s-a discutat de principiu despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu.

Niciodată nu am negociat funcţii pentru mine în numele PMP, eu le-am obţinut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau minţit colegii. Tocmai de aceea am reuşit să construim un partid liber, curat şi curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP în 2020 a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200 000 de voturi”, a mai scris Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *