Skip to content
Coronavirus

Tomac (PMP): Sunt revoltat pentru că singura strategie a statului la ora actuală este să intre Guvernul în autoizolare

psnews.ro

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că parlamentarii din partidul său vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii în contextul coronavirusului, însă a arătat că este revoltător faptul că singura strategie a Guvernului, în condiţii de criză, este să intre în autoizolare.

Vom ţine cont de toate recomandările Ministerului Sănătăţii, pentru că în vremuri de criză este esenţial să ţinem cont de ce ne recomandă specialiştii, dar sunt de-a dreptul revoltat pentru că, pe timp de criză, singura strategie a statului la ora actuală este să intre Guvernul în autoizolare. Este de nepermis acest lucru, sunt state cum este Italia, unde în condiţii mult mai grave decât la noi Guvernul funcţionează la parametri mari. Trebuie să încetăm cu acest haos politic care duce ţara într-un punct din care ne va fi foarte greu să mai revenim„, a precizat pentru Agerpres, Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, preşedintele trebuie să propună un premier capabil să aşeze toate instituţiile statului în spatele său, „să funcţioneze cât mai eficient şi cu credibilitate uriaşă, pentru că altfel riscăm să agravăm şi mai mult situaţia care este abia la început de criză epidemiologică”.

Întrebat cum comentează posibilitatea ca sâmbătă să aibă loc în Parlament şedinţa plenului reunit pentru a învesti un nou Guvern, Tomac a afirmat că parlamentarii PMP vor face ceea ce recomandă autorităţile, menţionând însă că este nevoie de un vot pentru a învesti într-un timp cât mai scurt un Guvern funcţional.

Dacă Ministerul Sănătăţii, DSP-ul, constată în Parlament că nu se întrunesc condiţiile, virusul este peste tot răspândit, trebuie găsită o altă sală şi colegii parlamentari care sunt testaţi negativ să se prezinte din datorie pentru ţară, să dea un vot în condiţii de criză, pentru a învesti un Guvern capabil să treacă România prin aceste condiţii de criză fără precedent„, a subliniat Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *