Skip to content
Politică

Tomac: Sper că toţi politicienii vor înţelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că a semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României din convingere, întrucât democraţia, libertatea, pacea şi statul de drept, care stau drept temelie pentru Uniunea Europeană, sunt valori „de nenegociat”. „Sper că toţi politicienii vor înţelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai„, a mai spus Tomac, potrivit News.ro.

În numele colegilor din Partidul Mişcarea Populară ne-am aşezat şi noi semnătura pe acest acord politic pe care l-aţi iniţiat, domnule preşedinte, din convingere. Ataşamentul nostru faţă de valori precum democraţia, libertatea, pacea şi statul de drept, care stau drept temelie pentru Uniunea Europeană sunt valori de nenegociat, tocmai de aceea ne-am exprimat solidaritatea şi am pus semnătura noastră, din convingere„, a afirmat Eugen Tomac, liderul PMP, la ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

El a spus că PMP este deschis la astfel de acorduri pe teme care ţin de priorităţile României.

Sper că toţi politicienii vor înţelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai. Naţiunea noastră este o naţiune profund ataşată de valorile europene, ne dorim să fim parte la deciziile mari din Uniunea Europeană şi îmi doresc, domnule preşedinte, aşa cum v-am spus şi la consultări şi vom răspunde cu aceeaşi deschidere, ca atunci când în următoarele luni sau ani ne veţi invita pentru un acord legat de educaţie, de sănătate, de relaţia cu diaspora, pentru că avem nevoie în viaţa politică, în clasa politică de consens pe temele mari ce ţin de priorităţile ţării, chiar, de ce nu, şi un acord pentru Republica Moldova, partidul nostru va răspunde întotdeauna cu toată deschiderea„, a afirmat Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *