Skip to content
Siguranța cetățeanului

Tone de băuturi depozitate direct în soare, la temperaturi de peste 40 de grade. ANPC a intensificat controalele

Facebook

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au descoperit tone de băuturi depozitate direct în soare, la temperaturi de peste 40 de grade. Controlul comisarilor este în plină desfăşurare, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

În contextul temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă, comisarii ANPC, sub directa coordonare a preşedintelui ANPC Claudiu Dolot, desfăşoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile.

Din păcate, atât in Bucureşti cât şi în celelalte regiuni din ţară au fost descoperite cantităţi mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzator, în spaţii neautorizate, la temperaturi şi de peste 40°C, în directa acţiune a razelor soarelui”, a transmis, joi, ANPC.

Instituţia a precizat că, până în acest moment, este vorba despre tone de produse oprite de la comercializare. ”Acţiunea este în desfăşurare şi la final vom avea concluziile concrete. Au existat şi situaţii în care a fost nevoie să solicităm sprijinul reprezentanţilor Poliţei pentru a ne putea desfăşura acţiunile de control şi, cu această ocazie, le mulţumim pentru operativitate”, a mai transmis ANPC.

Întreaga ţară este cuprinsă de un val de caniculă, în multe zone temperaturile ajungând la 40 de grade.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *