Skip to content
Politică

Toni Greblă a depus jurământul în funcţia de prefect al Capitalei

Noul prefect al Capitalei, numit miercuri în funcţie prin decizia Guvernului, a depus, joi, jurământul, la sediul Prefecturii Bucureşti.

Prefectura Bucureşti a anunţat că astăzi, 05.05.2022, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă pentru funcţia de prefect al municipiului Bucureşti de către noul prefect, Toni Greblă.

Acesta exercită, în condiţiile legii, funcţia de prefect, în baza Hotărârii Guvernului României  nr. 604 din 04 mai 2022, se mai arată în comunicat.

Toni Greblă a fost numit în funcţie de către Guvern, în şedinţa de miercuri, când a fost eliberată din funcţie Alexandra Văcaru, fostul prefect, numită în luna octombrie a anului trecut, fiind propunerea PNL în fosta coaliţie de guvernare cu USR.

Toni Greblă a fost senator PSD, judecător la Curtea Constituţională între 2013 şi 2015 şi secretar general în Guvernul Dăncilă.

În iunie 2019, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Toni Greblă a fost achitat şi de prima instanţă, în mai 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *