Toni Greblă: Cine îşi face campanie în ziua de duminică sau sâmbăta dinaintea alegerilor riscă sancţiuni

Sursa foto- x

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat joi, despre votul pentru alegerea Parlamentului în data de 1 decembrie, că cine îşi face campanie în ziua de duminică sau sâmbăta dinaintea alegerilor riscă sancţiunile prevăzute de lege, care sunt foarte dure.

Preşedintele AEP a fost întrebat după şedinţa de Guvern ce măsuri vor fi luate în aşa fel încât să se asigure că pe 1 decembrie liderii politici nu se vor folosi de evenimentele organizate de Ziua Naţională pentru a-şi face cumva campanie pentru alegerile care se desfăşoară în acea zi.

”După cum ştiţi, în sâmbăta dinaintea alegerilor, la ora 7:00 campania electorală se opreşte. Ea se cheamă perioada de linişte electorală, care trebuie să existe înaintea votului propriu-zis, pentru ca cetăţenii să poată să îşi facă o orientare în cunoştinţă de cauză şi fără presiunea unor campanii, unor informaţii care nu mai sunt necesare, să poată să-şi facă o opinie cu privire la votul pe care îl exprimă. Cine îşi face campanie în ziua de duminică sau sâmbăta dinaintea alegerilor riscă sancţiunile prevăzute de lege, care sunt foarte dure, chiar avem o campanie electorală restrictivă faţă de alte campanii din unele ţări, care sunt mult mai permisive în a desfăşura fel şi fel de activităţi”, a spus Toni Greblă.

Şeful AEP a precizat că legiuitorul român a ales această opţiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: