Skip to content
Politică

Toni Greblă, reacție la cald după propria achitare: Legile Big Brother le erau foarte utile

NewsBV.ro

Fostul judecător CCR Toni Greblă a avut vineri după-amiază o reacție la cald după propria achitare la fond în celebrul dosar al fermei de struți, în care DNA îl trimisese în judecată.

CITIȚI ȘI: UPDATE Nicio condamnare / DNA, încă o înfrângere. Toni Greblă, ACHITAT

Concret: fostul senator PSD a arătat cu degetul către DNA și SRI pentru criteriile pe baza cărora i-a fost întocmit dosarul penal, desființat acum în primă instanță.

„Am spus încă de la începutul urmăririi penale și de la chemarea la DNA că n-am nicio legătură cu acuzațiile și am ales să demisionez de la CCR pentru că vulnerabiliza activitatea Curții, supusă de multă vreme unor presiuni nepermise. S-a încercat și s-a reușit reținerea mea pentru 24 de ore, tocmai pentru a creea o mai mare presiune asupra judecătorilor. Judecătorii au hotărât în unanimitate că nu sunt nici măcar indicii că s-ar fi comis vreo infracțiune. DNA a perseverat și a trimis dosarul în judecată. Soluția este cea firească, iar judecătorii dovedesc din ce în ce mai mult că judecă după probele de la dosar și nu după niște criterii, ținte stabilite de SRI și DNA”, a declarat Greblă la Antena 3.

Întrebat dacă a fost țintă din cauza legilor Big Brother pe care urma să se pronunțe CCR (și la care Toni Greblă s-a împotrivit), ex-magistratul a răspuns: „Coldea și alții de la SRI împreună cu DNA au simțit că legile Big Brother le erau foarte utile pentru a face execuții sumare și au fost supărați pe acest lucru. Efortul de investiție în aparatură și programe adecvate era de peste 200 mil de dolari, atfel încât să dea un exemplu CCR și exemplul l-au dat prin mine”.

„Au hotărât atunci să dea un exemplu Curții Constituționale și exemplul l-au dat prin mine. Deocamdată abia am primit aceasta veste, o să meditez la activitatea pe care trebuie să o desfășor în continuare. Eu nu am fost pregătit pentru o astfel de întâmplare. Toată activitatea mea m-a ferit de astfel de evenimente. De asemenea, reținerea pentru 24 de ore și scoaterea din sediul DNA cu cătușe, toate aceste m-a deranjat. M-a deranjat că am perturbat liniștea familiei”, a continuat Greblă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *