Skip to content
Sport

Top 10 vacanţe în paradisuri fiscale. Cum să îmbini frauda cu plăcerea. FOTO

Se tot vorbeşte în ultima vreme despre paradisurile fiscale şi sutele de milioane de euro ascunse acolo, însă aceste paradisuri nu sunt doar locuri secrete de depozitare a banilor, ci şi colţuri de rai, ideale pentru relaxare.

Iată un top 10 destinații de vacanță în zone considerate și paradisuri fiscale, realizat de rtv.net.

Insulele Cayman

Situate între Cuba şi Guatemala, Insulele Cayman vă întâmpină cu soare, plaje excelente şi cockteil-uri pentru toate gusturile. Este al cincilea centru financiar ca mărime de pe glob, și totodată una dintre cele mai populare destinații pentru scufundări subacvatice.

Locuri de văzut: este de mers la Spirit of the West, cel mai înalt punct al insulei Grand Cayman, de unde priveliştea este extraordinară. Banca centrală este, de asemenea, magnifică.

Lucruri de făcut: înot cu pisici de mare, la Sting Ray City.

Locuri de dormit: Carribean Club este cel mai bine notat pe TriAdvisor, cu o bucătărie excelentă.

Insulele Bermude

Situate în Atlanticul de Nord, Insulele Bermude îmbină farmecul cu confortul modern, fiind o destinaţie romantică prin excelenţă.

Locuri de văzut: fortul Santa Caterina din oraşul St. George. Priveliştea este minunată. De altfel, orașul vechi St. George și fortificațiile aferente de pe insula Bermuda au fost înscrise în anul 2000 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Lucruri de făcut: plimbări cu Reef Explorer (barcă cu podea de sticlă), de unde puteţi vedea peştii fără să vă udaţi.

Locuri de dormit: Royal Palms Hotel este un hotel mic şi cochet, cu personal prietenos.

Hong Kong

Fostă colonie engleză situată în sudul Chinei, Hong Kong-ul este o destinaţie fascinantă pentru admiratorii culturii asiatice, care vor fi încântaţi şi de bucătăria locală, dar şi de edificiile arhitectonice.

Locuri de văzut: sunt o mulţime, cuprinse în toate ghidurile, între ele amintim că nu trebuie ratat Victoria Peak sau Kowloon.

Lucruri de făcut: posibilităţile sunt nelimitate, de la shopping la activităţi distractive.

Locuri de dormit: Amatori de lux pot rezerva o cameră în inima Hong Kong-ului, la Mandarin Oriental, la preţul de 525 euro/noapte.

Guatemala

Datorită peisajelor sale magnifice, vulcanilor, pădurilor întinse, dar şi siturilor arheologice, Guatemala este una dintre cele mai atractive destinaţii ale Americii Centrale.

Locuri de văzut: Antigua Guatemala este oraşul colonial cel mai bine conservat din America Centrală.

Lucruri de făcut: neapărat să mâncaţi ciocolată la ChocoMuseo.

Locuri de dormit: Casa Santo Domingo este o fostă mănăstire transformată într-un hotel.

Irlanda

Facebook, Apple si Microsoft cunosc bine Irlanda şi sistemul său fiscal care le permite multinaţionalelor să se sustragă de la plata unor taxe. Dar Irlanda înseamnă şi altceva, bere Guiness şi privelişti de un verde minunat.

Locuri de văzut: Lacurile Connemara, distileriile de whisky.

Lucruri de făcut: de petrecut măcar o noapte în pub-urile din Dublin.

Locuri de dormit: după o noapte nebună, ideal pare a fi Westbury Hotel, din Dublin, unde cazarea pe noapte costă 260 euro.

Elveţia

Munţii, lacuri şi zăpada constituie suficiente elemente pentru a te îndrăgosti de o ţară.

Locuri de văzut: Lacul Geneva, centrul istoric din Berna, cele trei cetăţi din Bellinzona, mănăstirea benedictină de la St. Gallen.

Lucruri de făcut: de mers la punctul de observaţie de pe Gheţarul Matterhorn. Priveliştea este senzaţională de pe platformă.

Locuri de dormit: La Ibis Lausanne preţul unei camere este de 157 euro/noapte.

Singapore

Locuri de văzut: Grădina Naţională a Orhideelor, care conţine peste 3.000 de specii de orhidee. Se află în Grădina Botanică, a cărei suprafaţă este de 67,3 hectare.

Lucruri de făcut: În Singapore se pot practica o serie de activităţi sportive, precum golf, surfing sau scuba diving, iar compania Star Cruisses oferă multiple croaziere către Malaysia şi Thailanda.

Locuri de dormit: Pan Pacific Singapore este scump, dar foarte frumos. Preţul unei camere este de 254 euro/noapte, iar hotelul oferă acces direct la centrul comercial Marina Square Mall.

Botswana

Se află situată între Zimbabwe, Namibia şi Africa de Sud. Are cele mai sălbatice parcuri naţionale din Africa şi cele mai multe specii de animale din Africa Australă (36 de specii de mamifere mari, 600 de specii de păsări, 80 de specii de peşti, 70 de specii de peşti). Botswana este al treilea producător mondial de diamante şi are o legislaţie flexibilă la investiţiile străine.

Locuri de văzut: în primul rând viaţa sălbatică din Botswana. Există numeroase agenţii care organizează safari în cadrul cărora vă veţi întâlni cu lei, maimuţe, crocodili, hipopotami, elefanţi, antilope şi sute de specii de păsări.

Lucruri de făcut: de mers la Sky Lounge, care oferă o vedere frumoasă asupra capitalei Gaborone.

Locuri de dormit: Cresta Marang And Residency, din Francistown, este un hotel magnific. Preţul unei camere pe noapte este în jur de 100 de euro.

Insula Niue

Este situată în partea central-sudică a Oceanului Pacific şi e unul dintre cele mai mici state independente din lume, având o guvernare separată, în liberă asociere cu Noua Zeelandă. Mai cunoscut decât numele propriu-zis este domeniul său, „.nu” şi statutul de off-shore, pentru că anula doar 1.300 de turişti sosesc aici.

Lucruri de văzut: migraţia balenelor.

Lucruri de făcut: scuba diving. Insula are sute de peşteri cu apa limpede precum cristalul.

Locuri de dormit: pe insulă există un singur hotel, Scenic Matavai Resort Niue, unde preţul pe noapte este de 250 de euro.

Luxemburg

„O ţară mică, dar cu o inimă mare”, spun locuitorii zonei, iar băncile de aici sunt foarte generoase cu cei care doresc să-şi ascundă averile de ochii iscoditori ai fiscului. Legislaţia din 1929 prevede exceptarea societăţilor de la plata impozitelor directe.

Locuri de văzut: Chemin de la Corniche, o privelişte de neegalat. Practic, este o potecă pietruită ce înconjoară oraşul la înălţime.

Lucruri de făcut: de mers la un concert la Filarmonica din Luxemburg.

Locuri de dormit: Place d’Armes Hotel este situat în centrul oraşului Luxemburg, la 300 de metri de Catedrala Notre-Dame. Preţul unei camere este de 230 euro/noapte.

preluare articol: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *