Skip to content
Sport

Top 5 cele mai fascinante locuri din lume pe care cu siguranță nu le-ai văzut

 

Tehnologia din sec XXI devine tot mai avansată şi ne permite să explorăm şi cele mai neprietenoase medii, insă cu siguranță sunt zone pe care nu ai apucat sa le vezi pe viu.

1. Staţia McMurdo Station – cel mai îndepărtat avanpost ştiinţific din Antarctica

Este situată la Polul Sud în punctul în care nici o ţară nu are permisiunea de a pretinde o proprietate, construcţie sau să extragă resurse. Temperatura este de -73 grade Celsius.

2. Mai puţin de 10 oameni pe Planetă ştiu unde să găsească cel mai bătrân copac din lume

De sute de ani, un copac de salcâm solitar numit Ténéré a crescut în mijlocul deşertului Sahara. Acesta era cel mai izolat copac din lume. Rădăcinile lui se întindeau la 35 de metri sub pământ. Toate astea până în 1973, când un şofer beat care conducea un camion nu a lovit copacul, doborându-l.

2

3. Doar trei persoane au fost vreodată în interiorul Groapei Marianelor

Acesta este cel mai adânc loc de pe Planetă, de 2.400 km lungime şi aproximativ 65 km lăţime şi se află în adâncimea Oceanului Pacific, la est de Filipine şi la sud de Japonia, în apropiere de insula Guam. Adâncimea acestei gropi este de mai mult de 11 km sub apă. National Geographic a subliniat: „Dacă Muntele Everest ar fi fost introdus în Groapa Marianelor, vârful muntelui ar fi continuare mai mult de 1,5 km sub apă”.

Doar trei persoane au fost aici: Navy Lt. Dan Walsh şi Jacques Piccard au coborât în Groapa Marianelor în 1960, şi regizorul James Cameron a călătorit acolo în 2012. Nu e nicio lumină naturală în interiorul adâncimilor din Groapa Marianelor, temperatura apei este de abia de mai sus congelare, iar presiunea apei este de aproximativ 8 tone pe 25 cm pătraţi.

3

4. Tristan da Cunha
Tristan da Cunha este cel mai îndepărtat loc de pe planetă unde încă mai trăiesc oameni. Populaţia actuală a localităţii este de aproximativ 270 de persoane, şi cele mai multe dintre acestea sunt descendenţi ai familiilor originale care s-au stabilit acolo în 1800.
Tristan da Cunha a fost descoperit în anii 1500 şi anexat de către britanici în 1800, fiind un mijloc de a-l supraveghea pe Napoleon (care a fost exilat pe insula din apropiere de St. Elena).
4

5. Mai devreme de 2010, singurul mod de a ajunge în Mêdog era un pod suspendat

Mêdog County este una din comorile naturale salbatice ale Chinei. Situat în munţii Tibet este un judeţ puţin populat. Din cele 1,35 miliarde de oameni care trăiesc în China, doar 12.000 de persoane au casa în Mêdog County, iar cea mai mare parte lucrează ca fermieri, conform unor surse citate de Descopera.ro

5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *