Topul celor mai accidentate mașini, în funcție de culoare. Corelația dintre culoare și obiceiul de condus

Sursa foto: news.ro

Deși majoritatea oamenilor cred că a fi implicat într-un într-un accident de mașină se rezumă la ghinion, cea mai recentă cercetare demonstrează că acest lucru nu este complet adevărat.

Aparent, vehiculele vopsite în anumite culori au șanse mai mari să fie implicate în incidente rutiere decât restul. Deoarece există o corelație între alegerea culorii unei mașini și obiceiurile de condus, potrivit unui studiul efectuat de carVertical, care dezvăluie care culori oferă cea mai multă siguranță.

Alegerea culorii unei mașini este influențată de factori precum preferințele personale, disponibilitatea, prețul și tendințele pieței. Cu toate acestea, majoritatea șoferilor preferă culori neutre cum ar fi culoarea gri, pentru că se depreciază mai puțin decât culorile luminoase.

Dintre toate culorile vehiculelor în circulație, mașinile care au caroseria maro sunt cele mai des avariate – într-o proporție de 51%. În ciuda faptului că șoferii de mașini maro preferă fiabilitatea, luxul și confortul, acest set de preferințe nu-i protejează de accidente.

Șoferii care aleg mașini galbene vor să fie în centrul atenției. Firi pline de energie, aceștia s-ar putea să calce prea tare pedala de accelerație – 50,6% din toate vehiculele galbene verificate pe carVertical au avut înregistrări de daune. Roșu nu este foarte mult în urmă cu un procent de 49,8%.

Galbenul și roșul sunt culori adesea folosite pentru caroseriile mașinilor sport, ceea ce sugerează că proprietarii lor iubesc și viteza și riscul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL