Skip to content
București

TOPUL celor mai aglomerate orașe din LUME! DOVADA că traficul din București e INFERNAL

radiocluj.ro

Cati dintre noi ne plangem de traficul infernal din Bucuresti? Si pe buna dreptate: Bucuresti ocupa locul 3 in lume la capitolul “cel mai aglomerat oras”.

Binecunoscuta companie de GPS-uri TomTom a facut un studiu pe parcursul a catorva ani, in 390 de orase, din 48 tari, pe baza caruia a facut un top 15 al oraselor cu cel mai infernal trafic. Pe primul loc se afla orasul Bangkok din Thailanda, urmat de Mexico City (Mexic) si Bucuresti pe pozitia a treia.

Mai jos aveti topul celor 15 orase, citat de CNN.

1.Bangkok, Thailand

2.Mexico City, Mexico

3.Bucharest, Romania

4.Jakarta, Indonesia

5.Moscow, Russia

6.Chongqing, China

7.Istanbul, Turkey

8.St. Petersburg, Russia

9.Zhuhai, China

10.Santiago, Chile

11.Guangzhou, China

12.Shijiazhuang, China

13.Shenzhen, China

14.Los Angeles, U.S.

15.Beijing, China

Seniorul si expertul in trafic al celor de la TomTom, Nick Cohn, spune ca aceste orase au ajuns in topul clasamentului devenind victime ale succesului propriu.

Economia in crestere si populatia ridicata se transpune intr-un trafic mult mai mare, care are nevoie de mai multe rute de acces, iar asta este o provocare pentru orice guvern “sa tina totul in miscare”.

 „Moscova, care este acum pe pozitia 5, se situa pe un loc mult mai ridicat in acest top.  Solutia care i-a ajutat sa coboare cateva pozitii a fost aceea de a taxa multe locuri de parcare, fapt ce a ajutat la imbunatatirea comportamentului soferilor”, a mai spus Nick Cohn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *