Topul celor mai apreciate pârtii de schi din România

staţiunile de pe Valea Prahovei
Sursă foto: Pinterest

Sezonul rece și mult așteptat de cei care iubesc sporturile de iarnă și sunt nerăbdători să schieze a început. România nu duce lipsa de munți înalți, o treime din suprafață este ocupată de munții Carpați, astfel că exista o multitudine de posibilități pentru a ne putea bucura de adrenalina oferită de aceste sporturi.

Cel mai vast domeniu schiabil este cel de pe Valea Prahovei, de altfel și cel mai aglomerat. Pârtiile de schi de aici sunt dotate cu toate facilitățile necesare, iar peisajele de care vă puteți bucura sunt splendide. Zeci de mii de turiști aleg să-și petreacă vacanța de iarnă în aceste stațiuni.

Stațiunea Sinaia are un domeniu schiabil de 17 kilometri, 18 pârtii și trei trasee de schi . Cea mai lungă dintre acestea, pârtia Noua are aproape 2 km lungime și un grad de dificultate mediu. Sunt amenajate 8 linii de acces : telegondole, telecabine, teleschi și telescaun. Sinaia are cel mai mare număr de piste pentru cei experimentați, cu un grad mare de dificultate.

Poiana Brașov este una dintre cele mai aglomerate și populare stațiuni montane din țara noastră. Este destinația principală a multor turiști datorită faptului că are 12 pârtii de schi amenajate, cu grade diferite de dificultate.

Apoi, Cavnic – Maramureș se află la aproximativ 30 km distanță de Baia Mare. A devenit destul de apreciată de schiori, având amenajate 7 pârtii de schi nivelate la standarde europene : 3 din acestea sunt destinate începătorilor, două au grad mediu de dificultate și alte două sunt recomandate pentru cei experimentați. Impresionant este că în stațiune este singura pârtie artificială de schi din România, fiind realizată din cauciuc sintetic. Astfel, aveți posibilitatea de a schia oricând doriți.

Ski Resort Transalpina – Voineasa este o partie de schi relativ nouă, care a fost inaugurată în anul 2012.  Este destul de apreciată de schiori, motiv pentru care în ultimii ani zona turistică a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Lungimea totală a pârtiilor, cu grad de dificultate mediu și ușor, ajunge până la 6 km.

Nu ne îndepărtam foarte mult de această zonă și ajungem în stațiunea Rânca din județul Gorj. Stațiunea are unul dintre cele mai lungi sezoane de schi din țară, de multe ori prima zăpadă se depune după jumătatea lunii septembrie și se menține până târziu în luna mai, datorită temperaturilor scăzute determinate de altitudinea înaltă.

Straja (Hunedoara) este poziționată la o altitudine de 1445 de metri, însumând un domeniu schiabil de 26 de kilometri. Stațiunea are 12 pârtii de schi amenajate, cu grade diferite de dificultate. Pârtia Straja este printre cele mai aglomerate , fiind și una dintre cele mai mari pârtii de schi din țară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL