Topul celor mai căutate locuri de muncă. Ce job se plăteşte cu 10.000 lei net

caut job
Sursa foto: pixabay

Mai bine de jumătate dintre participanţii la un sondaj realizat de o platformă de recrutare au declarat încă de nul trecut că vor să-şi schimbe locul de muncă în acest an, 13,9% căutând joburi remote.

Cu 54.000 de interogări pe site, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.

Lunile ianuarie și februarie au venit cu o creștere de 5% a numărului total de aplicări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piața este îndeaproape urmărită de candidați și că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne așteptam la această dinamică a pieței, în condițiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56% dintre candidații respondenți aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări. Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați anul acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: