Skip to content
București

Topul celor mai nesigure orașe din Europa. Ce loc ocupă București

bucurestifm.ro

Calitatea vieţii în orice ţară scade semnificativ atunci când siguranţa personală este în pericol. Aşa se întâmplă atunci când trăieşti într-un loc marcat de crime şi alte infracţiuni, şi există teama de atentate teroriste.

Mercer, una dintre cele mai mari firme de consultanţă de resurse umane din lume, a lansat Indexul anula de Calitate a Vieţii, unul dintre clasamente referindu-se la zonele sigure în care să trăieşti şi să lucrezi, scrie digi24.ro.

În clasament apare oraşe pe baza datelor din 2015, astfel că recentele atacuri teroriste din Europa nu au fost contabilizate. Acestea vor fi luate în considerare pentru clasamentul de anul viitor.

TOPUL celor mai nesigure oraşe din Europa, conform Business Insider.

12. Paris

11. Londra

10. Bucureşti

9. Zagreb

8. Riga

7. Roma

6. Madrid

5. Budapesta

4. Sofia

3. Atena

2. Belgrad

1. Kiev.

Cele mai sigure orașe din lume se află în vestul Europei

În ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, calitatea vieţii în Europa de Vest rămâne cea mai înaltă din lume. Viena este în continuare pe primul loc, pentru a optulea an la rând. Este urmat de alte două oraşe din spaţiul germanofon, Zurich, pe locul 2 şi Munchen, pe 4. Singurele oraşe din afara Europei care intră în top 5 sunt Auckland, din Noua Zeelandă şi Vancouver, din Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *