Skip to content
Coronavirus

Topul încrederii în instituții interne, în plină epidemie de coronavirus. Armata și IGSU, pe primele locuri

atitudineseverin.ro

Într-un studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, realizat în perioada 7 – 8 aprilie, Armata se află pe primul loc între instituțiile în care românii au cea mai mare încredere, 84% dintre participanții la studiu declarând că au multă și foarte multă încredere în această instituție.

Trei sferturi dintre români au multă și foarte multă încredere în IGSU, iar mai bine de două treimi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În Jandarmerie au încredere multă și foarte multă 65% dintre participanții la studiu. Biserica și Poliția Română se află la egalitate, fiecare fiind creditate cu încrederea a 61% dintre participanții la acest studiu.

În Guvern au multă și foarte multă încredere doar un sfert dintre participanții la studiu, în timp ce în Ministerul Sănătății și în Ministerul Afacerilor Interne încrederea depășește 50%

Votanții PSD sunt cei care, comparativ cu votanții altor partide,  manifestă încredere mai ridicată în Jandarmerie, Armată și Biserică.  Votanții PNL sunt cei care, comparativ cu votanții altor partide,  manifestă încredere mai ridicată în Armată, Guvern, Ministerul Afacerilor Interne, CNSSU, IGSU, Poliția Română și Poliția Locală.

Fișa tehnică a studiului:

Volumul eșantionului: 1.055 indivizi de 18 ani și peste

Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național

Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 3%

Perioada realizării anchetei: 7 – 8 aprilie 2020

Metoda: Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Studiul pe larg poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *