Skip to content
Economie Societate

Topul staţiunilor montane din România: Poiana Braşov, Sinaia şi Predeal

Poiana Braşov, Sinaia şi Predeal ocupă primele trei poziţii într-un top al staţiunilor montane, în condiţiile în care peste 62% dintre români îşi vor petrece vacanţa de iarnă în România, potrivit unui studiu realizat de OLX Cazare şi Turism, potrivit News.ro.

Studiul „Topul staţiunilor montane din România” arată care sunt cele mai populare staţiuni montane din ţară, în funcţie de criterii precum calitatea şi accesul la pârtie, opţiunile de mâncare, raportul calitate-preţ şi nu numai.

”În clasamentul general, care ţine cont de toate criteriile analizate în cadrul studiului, pe prima poziţie s-a situat Poiana Braşov (25%) urmată la o distanţă considerabilă de Sinaia (11%), Predeal (9%), Buşteni (6%) şi Vatra Dornei (6%). Românii şi-au manifestat o preferinţă clară pentru Poiana Braşov, fiind staţiunea care a ieşit pe primul loc în cazul tuturor criteriilor analizate. De asemenea, staţiunea a fost prima opţiune atât pentru familii şi cupluri, cât şi pentru tineri”, se arată în comunicat.

Atunci când vine vorba despre raportul calitate-preţ, românii care au participat la realizarea studiului au poziţionat Poiana Braşov pe primul loc (14%), pe locul doi – Sinaia (9%), urmată de Predeal şi Buşteni (8% fiecare), apoi de Vatra Dornei (7%) şi Rânca (6%).

Când vine vorba de accesul la pârtie şi de calitatea pârtiei, românii şi-au manifestat preferinţa pentru Poiana Braşov (29%), staţiune urmată de Predeal (14%), Sinaia (9%) şi Buşteni (6%).

Staţiunea cu cele mai apreciate peisaje este tot Poiana Braşov (20%), urmată de Sinaia şi Buşteni (9% fiecare), iar locul trei este ocupat de staţiunea Bâlea Lac (8%).

Poiana Braşov (22%) se află în continuare în topul staţiunilor cu cea mai bună mâncare, fiind urmată de Sinaia (10%), iar apoi, la egalitate, pe locul trei se află Predeal şi Vatra Dornei (8% fiecare). Românii care aleg să meargă cu maşina personală au notat următoarele staţiuni ca fiind cele mai accesibile: Poiana Braşov (22%), Sinaia (13%) şi Predeal (9%). De asemenea, respondenţii au considerat că Poiana Braşov este şi cea mai luxoasă staţiune montană din ţară (41%)”, se arată în comunicat.

Peste 62% dintre respondenţi şi-au exprimat dorinţa de a-şi petrece concediul de iarnă în România, în timp ce 11% nu vor merge nicărieri. Românii care au ales România ca destinaţie vor merge în Poiana Braşov (28%), Predeal şi Sinaia (10% fiecare) şi Vatra Dornei (7%).

Printre celelalte destinaţii amintite de respondenţi s-au numărat Austria şi Elveţia (4% fiecare).

Întrebaţi care sunt motivele pentru care preferă să îşi petreacă vacanţa în România, respondenţii au amintit următoarele motive: preţul accesibil (33%), peisajele impresionante (19%), timpul optim de ajuns la destinaţie (11%), activităţile şi accesul la pârtie (10%). De asemenea, respondenţii au mai menţionat că preferă să îşi petreacă vacanţa de iarnă în ţară pentru că pot folosi tichetele de vacanţă (4%).

Când vine vorba de planificarea vacanţei de iarnă, cei mai mulţi românii se hotărăsc cu mai puţin de o lună înainte (33%), urmaţi de cei care îşi organizează vacanţa cu trei-şase luni înainte (30%).

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2019, printr-un chestionar online aplicat vizitatorilor OLX.ro. Eşantionul cuprinde 2.835 de respondenţi din toate regiunile ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *