Skip to content
Galați

Tornadele fac ravagii în Galaţi. Cinci hectare de solarii distruse

facebook

Zeci de solarii au fost puse la pământ din cauza unei tornade produsă în localitatea Umbrăreşti, din judeţul Galaţi. Fermierii spun că pagubele sunt imense, iar mare parte din recolta de legume este compromisă.

Primarul comunei Umbrăreşti, Ionel Stratulat, a relatat că în noaptea de 9 august, în localitatea sa s-a produs un fenomen izolat tip tornadă care a afectat o suprafaţă de cinci hectare de legume în spaţii protejate, prin distrugerea totală a sistemului de susţinere şi a foliei de protejare. În total, au fost afectaţi 25 de producători agricoli, scrie adevarul.ro.

Primăria Umbrăreşti face acum o evaluare a pagubelor, iar o înştiinţare a fost trimisă deja Prefecturii Galaţi.

Primul pas în rezolvarea situaţiei a fost demersul către Prefectul judeţului Galaţi. Cei afectaţi sunt aşteptaţi la sediul Primăriei Umbrăreşti pentru a depune înştiinţari privind pagubele produse”, a transmis primarul comunei Umbrăreşti.

Fermierii din Umbrăreşti spun că vijelia a fost atât de puternică încât a măturat totul în cale. În solarii, oamenii aveau castraveţi, ardei şi vinete. În plus, mulţi dintre legumicultori mai aveau foarte puţin până să înceapă campania de recoltare. În aceste condiţii, pagubele sunt imense.

În doar o lună, am avut parte de două tornade. Am avut folia cea mai scumpă şi tot degeaba”, spune un fermier.

Cele mai multe solarii afectate sunt noi, unele dintre ele învelite chiar anul acesta cu folie bună de calitate, căpriori rezistenţi. Pagubele sunt foarte mari”, a scris pe reţelele de socializare un legumicultor.

Din păcate, legumicultorii nu au nici culturile, dar nici solariile asigurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *