Skip to content
Sport

Torţa olimpică a sosit la Tokyo: Ceremonie discretă, la o zi după decizia ca JO să se desfăşoare fără public

Facebook/Tokyo2020 Facebook/Tokyo2020

Torţa olimpică a sosit la Tokyo, vineri, moment marcat de o ceremonie discretă, la o zi după ce organizatorii au decis că Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori, din cauza propagării coronavirusului, relatează The Japan Times.

Yuriko Koike, guvernatorul oraşului Tokyo, a marcat startul ultimei părţi a ştafetei cu două săptămâni înainte de startul JO.

Din cauza impactului noului coronavirus, a fost uneori imposibil să fie purtată torţa pe drumurile publice. Însă trecându-se peste situaţia dificilă cu dorinţele puternice ale tuturor celor din ţară şi prin diverse mijloace, s-a ajuns la acest punct, ca o cale de speranţă. Mi-ar plăcea ca cei din ştafetă să poarte torţa cu tot sufletul şi astfel aceasta să ajungă la Stadionul Olimpic”, a spus Koike de pe scena instalată la Komazawa Olympic Park.

În ciuda vremii ploioase şi a faptului că ceremonia s-a desfăşurat fără public, au fost prezente aproximativ 100 de persoane cu dorinţa de a vedea torţa care a trecut deja prib 46 din cele 47 de prefecturi ale ţării, informează news.ro.

Ştafeta la Tokyo a început la o zi după ce guvernul a decis impunerea stării de urgenţă la Tokyo pentru o perioadă care include şi durata JO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *