Skip to content
Societate

Tot ce trebuie să știe românii care plănuiesc o vacanță în Turcia, în contextul COVID-19

PS News
" "

Ministerul Afacerilor Externe a intocmit un ghid, miercuri, 12 august, prin care sintetizeaza tot ce trebuie sa stie cetatenii romani care planuiesc sa calatoreasca in Turcia.

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Turciei in baza pasaportului simplu electronic sau temporar, in curs de valabilitate.

La intrarea in Turcia vor fi efectuate controale de sanatate tuturor cetatenilor turci si straini. In cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sanatatii va dispune masurile necesare, in functie de fiecare caz in parte.

" "
" "

In functie de evolutia pandemiei de COVID-19, conditiile de intrare pe teritoriul Turciei se pot modifica pe parcurs, fara o avertizare prealabila din partea autoritatilor turce.

Asigurarea medicala de calatorie nu este obligatorie, dar poate fi utila in conditiile actuale, in cazul in care este necesara asistenta medicala.

La intrarea in Turcia, persoanele care sosesc atat pe cale aeriana, cat si rutiera sau maritima pot fi supuse unor teste aleatorii de diagnosticare COVID-19. Refuzul efectuarii testarii atrage dupa sine refuzul permiterii intrarii in Turcia.

Zborurile internationale sunt permise catre/dinspre aeroporturile din Turcia, cu exceptia zborurilor din/catre Iran.

Intrarea pe teritoriul turc se poate efectua pe la toate punctele de frontiera. Exceptie fac punctele de trecere a frontierei cu Iran.

Este permis accesul tuturor tipurilor de nave de transport.

Este obligatorie purtarea unei masti in toate spatiile, atat in cele inchise, cat si in cele deschise si in toate mijloacele de transport cu mai mult de un ocupant.

Au fost deschise plajele organizate, gradinile zoologice, siturile arheologice, terasele, restaurantele, parcurile, cu respectarea masurilor de distantare sociala.

Sunt operabile cursele interne cu autocarul sau avionul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *