Skip to content
Politică

Tot mai puţini protestatari în Sibiu după uciderea ursului

libertatea.ro

Tot mai puţini protestatari se adună să manifesteze în Sibiu după uciderea ursului.

Sâmbătă seară, în centrul orașului, aproximativ 50 de persoane au participat la un protest pașnic, în numele ursului omorât miercuri. Practic, numărul protestatarilor s-a înjumătățit față de vineri, iar oamenii nu au mai scandat ori afişat pancarte, precizează Agerpres.

La Sibiu, cea care a depus la primărie cererea de avizare a protestului, Cristina Stark, miza vineri pe prezența a 300 de oameni, însă au venit de trei ori mai puțini în prima seară.

Miercuri, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, la care s-a alăturat și un vânător, au căutat un urs care a străbătut Sibiul, de la un capăt la altul, trecând prin zone extrem de circulate din oraș. La finalul operațiunii, ursul a fost împușcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reușit.

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal și mai multor anchete deschise de autorități, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *