Skip to content
Politică

Tot să lucrezi la stat! Alexandru Petrescu, noul ministru al Guvernului Dăncilă, cu ”căsuță” de 87 mp în Anglia EXCLUSIV

http://inquamphotos.com

Alte fețe, aceleași obiceiuri, cam așa putem spune că arată noul Guvern condus de Viorica Dăncilă, după epurările de la ultima remaniere guvernamentală, prilej mult așteptat pentru o reglare de conturi la sânge.

PSnews.ro vă prezintă în rândurile care urmează cine este cel care ocupă, după înlocuirea lui Bogdan Cojocaru, fotoliul de la Ministerul Comunicațiilor: Alexandru Petrescu.

Petrescu, plimbat prin funcții înalte

Pe scurt, fost vicepreședinte al PSD Diaspora, Petrescu a condus Poșta Română din iunie 2014 până în ianuarie 2017, fiind în centrul mai multor momente controversate. Din vara lui 2017, după căderea Guvernului Grindeanu, și până în prezent, Petrescu este director general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Alexandru Petrescu a declarat zilele trecute pentru HotNews.ro că nu mai este membru PSD din anul 2015.

Totodată, menționăm căAlexandru Petrescu are dublă cetățenie, română și britanică. Petrescu este licențiat în economie la University of Wales, fiind specializat în Business Administration. La Londra a deținut mai multe poziții de conducere în sistemul financiar-bancar din Regatul Unit. Alexandru Petrescu a deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CFR Călători.

În altă ordine de idei, amintim că în octombrie 2014, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, (deci în timpul în care Petrescu conducea instituția) Poșta Română a fost implicată într-un scandal, după ce bucureștenii au găsit în cutiile poștale pliante electorale cu mesaje precum: „Klaus Iohannis vrea să îți Taie Pensia!”, Traian Basescu îl susține și îl voteaza pe Klaus Iohannis! și ‘Doar Ponta protejează pensiile!’.

De asemeni, la sfârșitului anului 2015, Poșta Română, condusă tot de Alexandru Petrescu, a fost sancționată cu 7,4 milioane de euro de Consiliul Concurenței pentru că și-ar fi încălcat obligațiile de nediscriminare și de transparență prin oferirea în mod exclusiv, companiei Terradox, în anul 2009, deci înainte de mandatul lui Petrescu, a unor condiții contractuale favorabile în raport cu concurenții săi. Poșta Română a contestat în instanță amenda primită.

Nu în ultimul rând, în februarie 2017, pe când Alexandru Petrescu ocupa funcția de ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, Curtea de Conturi arăta într-un raport că Petrescu ar fi încasat în mod nelegal bonusuri în valoare de 236.864 de lei (peste 53.000 de euro) pe când era director general al Poștei Romane.

Ministrul cu ”căsuță” în Londra

Declarația de avere a ministrului (cea mai recentă datează din februarie 2017) atestă faptul că acesta ar fi încasat în anul 2016 venituri în valoare de 244.224 lei ca director general și membru în Consiliul de Administrație al Poștei Române.

Tot din declarația membrului Executivului aflăm că acesta deține un teren de 200 mp în Bușteni, o casă de 87 mp în Anglia, o casă de vacanță în Bușteni  de 60 mp și un apartament de 140 de mp în Constanța.

Și pentru a vă face o idee despre cum arată ”căsuța” din Anglia de DOAR 87 mp a ministrului, amintim un articol publicat în ianuarie 2017, și pe care îl puteți regăsi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *