Skip to content
Politică

Toți brăilenii și gălățenii trebuie să știe asta: protocol pentru o nouă zonă metropolitană

viata-libera.ro

Toți brăilenii și gălățenii trebuie să știe asta: a fost semnat un protocol pentru o nouă zonă metropolitană.

Dacă ar fi înființată, zona formată din municipiile învecinate Brăila și Galați, situate la 10 kilometri unul de celălalt, ar avea 450.000 de locuitori. Un număr de opt organizații brăilene și gălățene au semnat un protocol care prevede susținerea înființării și dezvoltării unei regiuni metropolitane între cele două orașe, scrie Digi24.ro.

Potrivit consilierului municipal Lucian Căprariu (independent), în data de 13 mai a fost semnat Protocolul Dunărea de Jos de un număr de opt organizaţii locale, cu sau fără personalitate juridică (deopotrivă ONG-uri și partide): RO100 Curăţăm Galaţiul, Asociaţia Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021, Asociaţia Dumitru Ionescu-Braila, Comunitatea Şoferilor din Galaţi, Salvaţi Centrul Vechi-Braila, Comunitatea Off-road Galaţi, PACT pentru Galaţi, Asociaţia de Turism Proilavia Brăila.

Semnatarele Protocolului îşi propun să colaboreze pentru înfiinţarea şi mai apoi, dezvoltarea Regiunii metropolitane Dunărea de Jos atât în plan civic şi economic, cât şi în cel politic.

Organizaţiile amintite susţin, printre altele, necesitatea dezvoltării infrastructurii în zonă, cu referire la construirea unui aeroport, a unei autostrăzi, precum şi a podului peste Dunăre.

Prima acţiune a organizaţiilor semnatare o reprezintă participarea la evenimentul “Moldova Vrea Autostrada”, ce se va desfăşura pe 19 mai. Evenimentul va consta într-un marş motorizat, cu maşini din toate judeţele din estul ţării, care se vor îndrepta spre capitală, participanţii solicitând în acest mod construirea unei autostrăzi “care să scoată din izolare Moldova şi Brăila, de restul ţării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *