Skip to content
Politică

Toți miniștrii Cabinetului Orban, cu două excepţii, candidează la parlamentare

Guvern Inquam Photos / Octav Ganea
" "

La alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii cabinetului condus de Ludovic Orban, cu excepția ministrului fondurilor europene, Marcel Boloş, şi a ministrului de externe, Bogdan Aurescu. De asemenea, pe liste sunt și mai mulți secretari de stat.

Dintre miniştri, candidează toţi miniştrii, cu două excepţii: domnul Marcel Boloş – dumnealui este liberal, dar este preot misionar şi nu poate ocupa funcţia de deputat, pentru că preferă să slujească – şi domnul Aurescu, care este diplomat de carieră, unde nici nu am discutat. În rest, toţi miniştrii sunt candidaţi”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința conducerii partidului.

" "
" "

Ludovic Orban a precizat că listele de candidaţi propuse de filialele judeţene au fost validate „aproape în unanimitate”.

El a precizat că ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a cărui înscriere în partid o anunțase ceva mai devreme, este pe locul 1 la Senat din partea organizației de la Dolj.

Tot de la Dolj candidează, pentru Camera Deputaților, ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe.

La organizația din București, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de însuși Ludovic Orban, urmat de Violeta Alexandru, ministrul muncii. Pe listă se află și Mara Mareș, liderul organizației de tineret a PNL. Pentru Senat, lista de la București este deschisă de ministrul finanțelor Florin Cîțu, urmat de Sorin Câmpeanu, în timp ce ministrul educației, Monica Anisie, este pe locul 3.

Și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, este candidat la Bucureşti, scrie digi24.ro.

După ce a candidat fără succes la alegerile locale în Vrancea, ministrul dezvoltării, Ionuţ Ştefan, a fost plasat în fruntea listei organizației județene pentru Camera Deputaţilor.  Tot la Vrancea candidează și şeful Cancelariei, Ionel Dancă, al doilea pe listă.

Daniel Constantin, vicepreşedinte al PNL, va candida în deschiderea listei de la Argeş. Ludovic Orban a subliniat că fostul aliat al lui Ponta și Tăriceanu a avut un rol important la votul de învestire a Guvernului.

Ludovic Orban a spus că obiectivul PNL la alegerile parlamentare este câştigarea scrutinului, urmând să fie stabilit atât un obiectiv la nivel naţional, cât şi câte unul pentru fiecare filială judeţeană în parte.

Ludovic Orban s-a referit şi la cei care nu se mai regăsesc pe liste fie pentru că nu au mai candidat, fie din cauza conjuncturii, mulțumindu-le şi anunţând că vor continua împreună. El a spus că la Ialomiţa, preşedintele Tinel Gheorghe, vechi parlamentar, şi-a dat demisia. Acolo, Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA şi secretarul de stat din Ministerul Educației Luminiţa Barcari vor deschide listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Aşa, au mai fost nemulţumiti şi la Mureş, şi la Brăila. Eu am încercat să vorbesc şi cu cei de pe locuri considerate neeligibile şi le-am transmis că dacă pun osul la treabă, au şansa de a fi aleşi”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, după încheierea ședinței Biroului Național.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *