Skip to content
Politică

Toți oamenii premierului: Vărul interlopului Emi Pian, în echipa câștigătoare pro-Cîțu de la PNL Sector 4

facebook

Premierul Florin Cîțu n-a ezitat să se afișeze cu echipa care a câștigat alegerile interne din PNL Sector 4, ba a făcut-o cu mândrie chiar, dat fiind că reconfirmatul lider al organizației, Pavel Popescu, și-a declarat susținerea pentru premier la congresul din 25 septembrie.

Problema premierului, însă, este una de imagine. Mai exact, din noua conducere pro-Cîțu a PNL Sector 4 face parte, în calitate de vicepreședinte, și vărul liderilor din clanul interlop Pian-Duduianu, Silviu Mototolea.

Cine este Mototolea

 

Silviu Mototolea, apropiat al temutului clan Pian-Duduianu, este nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, reținut, nu demult, de procurorii DNA într-un dosar cunoscut ca „Mită la Permise Giurgiu”, scrie antena3.ro.

Potrivit presei, Silviu Mototolea a intrat în familia temuților Duduieni de ani buni, de când verișoara lui primară s-a căsătorit cu Florin Duduianu, zis Emi, fiul cel mare al celebrului Nicolae Duduianu, zis Pian. Între timp, Silviu Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul Marin Mototolea, care a scăpat de un mandat de arest preventiv exclusiv din motive medicale, iar la începutul anului 2020 era numit membru în consiliul de administrație al fabricii de timbre Romfilatelia.

De numele aceluiași Silviu Mototolea este legat și un scandal privind asigurarea hranei pentru asistații de la DGASPC Giurgiu, în luna februarie a anului trecut, organele de control constatând grave deficiențe în activitatea firmei ce asigura cateringul pentru DGASPC Giurgiu și impunând închiderea activității acesteia.

Firma respectivă îi aparține aceluiași Silviu Mototolea, favorizat de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău și finul său, Marian Mina, la acea vreme, președinte al Consiliului Județean Giurgiu, în subordinea căruia funcționează DGASPC.

La câteva zile de la alegeri, unul dintre verii lui Mototolea, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost reținut într-un dosar de şantaj şi furt, potrivit antena3.ro. Concret, Elvis Pian, ruda prin alianță a lui Mototolea, ar fi fost implicat în furtul unui autoturism, iar apoi l-ar fi contactat pe proprietar şi i-a promis că, în schimbul unor sume de bani, îi va convinge pe hoţi să îi înapoieze maşina.

 

1 comentariu la “Toți oamenii premierului: Vărul interlopului Emi Pian, în echipa câștigătoare pro-Cîțu de la PNL Sector 4

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *