Skip to content
Politică

Toți ochii pe DNA! Ciutacu dinamitează propunerea lui Tudorel Toader: Mi-e teamă de o regie! EXCLUSIV

romaniatv.net

Jurnalistul Victor Ciutacu a oferit joi după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a evidențiat principalele implicații ale anunțului făcut de actualul șef al Justiției, Tudorel Toader.

Amintim că Tudorel Toader a anunțat propunerea pentru șefia DNA, post rămas vacant după plecarea Laurei Codruța Kovesi, în persoana Adinei Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

DETALII AICI: UPDATE Breaking News! Tudorel Toader a pronunțat numele propunerii pentru șefia DNA

Pentru început, realizatorul de la România TV și-a exprimat surprinderea în legătură cu numirea făcută de liderul de la Ministerul Justiției, subliniind că i se pare ”o bizarerie ca un om urmărit penal de o instituție, să devină șeful respectivei instituții”.

Mi se pare stranie numirea pe care Tudorel Toader a făcut-o pentru șefia DNA. Dacă domnul Tudorel Toader nu are vreo înțelegere cu domnul președintele Klaus Iohannis ca să i-o respingă și să vină al doilea și adevăratul favorit la nominalizare, care să fie numit, atunci mi se pare o bizarerie. și nu pentru că aș contesta eventualele calități ale doamnei Florea, pe care nu o cunosc. Mi se pare o bizarerie ca un om urmărit penal de o instituție, să devină șeful respectivei instituții. Doamna Florea este urmărită penal de DNA într-un dosar în care mai este urmărit și contracandidatul ei, Andrei Bodean de la DNA Constanța și în care este urmărită penal și doamna Elene Grecu, fost candidat la șefia DNA în prima etapă, a subliniat Victor Ciutacu.

În altă ordine de idei: Victor Ciutacu a atras atenția că ”ar exista și posibilitatea ca doamna Florea să fie băgată aiurea de DNA într-un dosar din care să iasă curată, numai că problema domniei sale dacă va fi numită, este că va ieși curată dacă va ieși curată după ce va ieși șefa instituției care o urmărește penal”.

”Bun, lucru bun dacă ar fi să fie numită doamna Florea este că din ce am înțeles eu aceasta nu are nicio afiliere politică evidentă și că nu a fost băgată la Constanța, care este oricum un județ complicat, în niciunul dintre marile grupuri de interese locale. Repet, cu privire la calitățile profesionale sau manageriale ale domniei sale nu mă pot pronunța pentru că nu știu cât se pricepe doamna Florea sau nu la procuratură sau la conducerea unei procuraturi. Ar exista și posibilitatea ca doamna Florea să fie băgată aiurea de DNA într-un dosar din care să iasă curată, numai că problema domniei sale dacă va fi numită este că va ieși curată dacă va ieși curată după ce va ieși șefa instituției care o urmărește penal. E un ușor regim de incompatibilitate. Poți să te întrebi dacă nu cumva DNA-ul i-a făcut special treaba asta ca să nu mai aibă acces la mărire, dat fiind că toți cu excepția DNA-ului, sunt brusc stigmatizați după ce sunt urmăriți de DNA”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, realizatorul TV și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil plan pus la cale de actualul șef al statului, Klaus Iohannis și Tudorel Toader, ”ca nu cumva doamna Scutea să fie adevărata alegere și să joace un joc d-ăsta de teatru penibil”.

”Mi se pare surprinzătoare numirea. Eu mă așteptam, vă spun sincer, la altă numire la care aș fi luat foc de-a dreptul. M-aș fi așteptat la numirea doamnei Gabriela Scutea, care mi se pare emblematic faptul că a prins tupeu și că e vitează, ea fiind chiar semnatară de protocoale cu SRI în calitate de prim-adjunct al doamnei Kovesi. Repet, în țara asta te aștepți la orice. M-a surprins că nu a nominalizat-o pe doamna Scutea. Teama mea este ca nu cumva doamna Scutea să fie adevărata alegere și să joace un joc d-ăsta de teatru penibil, să o respingă pe doamna Florea și să vină cu soluția salvatoare Scutea. Mie d-asta mi-e teama. Nu cred că Iohannis va accepta propunerea lui Tudorel Toader. Mie mi-e teamă de o regie și d-asta sunt extrem de sceptic”, a conchis realizatorul TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *