Skip to content
Politică

Toți ochii pe moțiunea de cenzură. Analistul Mugur Ciuvică, pronostic neașteptat pentru bătălia Opoziție-Putere

adevarul.ro

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – a oferit un pronostic pentru PSnews.ro, cu doar câteva ore înainte de votul pe moțiunea de cenzură depusă de Opoziție.

Ciuvică este de părere că sunt șanse mari ca moțiunea de cenzură să treacă de această dată, acesta bazându-se și pe declarația președintelui Klaus Iohannis de weekend-ul trecut, în care îndemna PNL să se pregătească de guvernare.

Nu în ultimul rând, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) a declarat că se așteaptă „să fie mult mai rău decât acum” după ce moțiunea va trece.

„Cred că sunt mai multe șanse ca moțiunea de cenzură să treacă, decât să nu treacă (60-40). Așa arată cifrele din Parlament. L-am văzut și pe domnul Iohannis anunțându-i public pe cei din PNL, în weekend, că va cădea Guvernul și să se pregătească de guvernare. Presupun că dacă a făcut acest lucru, e sigur că va trece moțiunea, altfel se plasează într-o poziție ridicolă în cazul în care moțiunea nu trece. Mă bazez și pe informațiile pe care le are domnul Klaus Iohannis.

E un haos generalizat în politică, iar în interiorul acestui haos, în PSD văd o degringoladă totală, nu cred că ei vor fi capabili să întoarcă lucrurile în astea 2-3 zile, să întoarcă 10-15 deputați sau senatori care să nu voteze moțiunea și să dispară majoritatea celor care au semnat

După ce trece moțiunea mă aștept să fie foarte rău, oricum mult mai rău decât acum, dar nu îmi dau seama cât de rău pentru că sunt mai multe formule și nu știu acum care dintre ele va fi până la urmă realizabilă. Va fi o guvernare râsu-plânsu`.

Va fi o veselie, dar pe tezele noastre”, a declarat analistul Mugur Ciuvică.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie, în Parlament.

Aceasta a fost citită joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor de către senatorul liberal Florin Cîţu.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „guvern suplu”, cu 15 ministere.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

2 comentarii la “Toți ochii pe moțiunea de cenzură. Analistul Mugur Ciuvică, pronostic neașteptat pentru bătălia Opoziție-Putere

  1. SA CADA GUVERNUL INFRACTORILOR SI TUTA DIN VIDELE ANAGRAMATA ROMANII S-AU SATURAT DE HAIMANALELE ASTEA ,CIORDITORI AU JECMANIT TOATA ROMANIA JOS CIUMA ROSIE CANCERUL CARE ROADE ROMANIA JOSSSSSS JOSSSSSS TOTI LA JILAVA!!!!!!!!

  2. Dacă trece moțiunea, este mult mai rău pentru noi și România , decît dacă nu trece ! Și eu sper să nu treacă ! PSD-ul a fost acuzat că este UN PARTID STAT, care vrea să acapareze toată Puterea : Parlament, Guvern, Justiție, Presă ! EXACT asta VREA ACUM președintele Klaus Werner Iohannis ! Care este atunci DIFERENȚA ? Numai faptul că Opoziția promovează AUSTERITATEA ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *