Skip to content
Politică

Toți ONG-iștii trebuie să știe asta: Guvernul vrea să schimbe regulile schemei „doi la sută”

ITespresso.fr

Toți ONG-iștii trebuie să știe asta: Guvernul României intenționează să schimbe regulile schemei „doi la sută”. Vedeți mai jos cele mai importante aspecte pentru sectorul organizațiilor neguvernamentale.

Mai precis, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează posibilitatea ca opţiunea pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit pentru o anumită entitate să rămână valabilă maximum trei ani, dacă nu se optează în alt mod între timp, potrivit unui document al instituţiei citat de Agerpres.

„Se analizează posibilitatea ca opţiunea exercitată pentru direcţionarea cotei de 2% din impozitul pe venit pentru o anumită entitate să rămână valabilă în fiecare an până la exercitarea unei noi opţiuni sau până la anularea opţiunii existente, dar nu mai mult de trei ani consecutivi”, se arată în document.

Altă propunere a MFP pe acelaşi subiect are în vedere reținerea de către angajatori a celor două procente din impozitul pe venit.

„Pentru distribuirea cotei de până la 2% din impozitul anual datorat pe veniturile din salarii, se analizează varianta reţinerii şi distribuirii lunare a acesteia de către angajatori. Salariatul va putea opta pentru reţinerea de către angajator la sursă sau pentru depunerea Declaraţiei 230”, menţionează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *