Skip to content
Coronavirus

Toţi preoţii de la Arhiepiscopia Dunării de Jos şi-au donat salariile pentru dotarea spitalelor din Galaţi, Tecuci şi Brăila

Adevarul

Preoţii de la Arhiepiscopia Dunării de Jos au donat spitalelor 10.000 de măşti, sunt în curs de cumpărare a unui aparat performant de testare la COVID-19 şi asigură mâncarea zilnică pentru câteva sute de oameni aflaţi în dificultate.

Ierarhul şi clericii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au decis să organizeze o amplă campanie de strângere de fonduri prin care să achiziţioneze aparatură medicală pentru Spitalele din Galaţi, Brăila şi Tecuci.

În urma consultării cu cei opt protoierei din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la propunerea preoţilor din eparhie, s-a hotărât crearea unui fond pentru achiziţionarea de aparatură medicală de maximă urgenţă. Suma pentru aceste echipamente va fi donată de IPS Casian şi de clericii Eparhiei Dunării de Jos din salariile acestora.

Vă reamintim că în ultimele zile Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost în prima linie a ajutorării semenilor. Au fost donate spitalelor 10.000 de măşti chirurgicale, este în curs de achiziţie un aparat performant pentru testarea la COVID-19 şi sunt asigurate zilnic sute de pachete de alimente pentru cei aflaţi în dificultate, în carantină sau în izolare.

De asemenea, peste 2.000 de pachete cu produse de igienă au fost donate nevoiaşilor, iar acţiunea continuă.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a transmis că le mulţumeşte slujitorilor pentru suportul real pe care îl oferă credincioşilor în acestă perioadă, dar şi pentru modelul de dărnicie în momente de încercare pentru noi toţi.

Totodată, a fost înfiinţat Fondul special eparhial pentru acordarea de sprijin în perioada pandemiei cu virusul SARS Cov 2, în cadrul căruia vor putea contribui membrii Adunării Eparhiale a Dunării de Jos, ai organismelor parohiale, precum şi toţi cei care doresc să ajute semenii aflaţi în suferinţă în această perioadă. Contul în care se pot efectua astfel de donaţii este RO98 RNCB 0141 0328 6409 0001, titular cont Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galaţi, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *