Skip to content
Politică

Toți românii care lucrează în străinătate trebuie să știe asta! Teodorovici, precizări de ultim moment privind permisul de muncă

radiocluj.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului, a declarat că trebuie să învățăm că la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar că undeva lucrurile se rup.

Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a spus ministrul Finanțelor, potrivit hotnews.ro

Teodorovici susține un singur permis de muncă, pentru o perioadă de maxim 5 ani, ca apoi „să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă.

În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *