Skip to content
Politică

Toți românii din Italia trebuie să știe asta! Liviu Dragnea a bătut palma cu Matteo Salvini

gazetaromaneasca.com

Liviu Dragnea i-a cerut lui Matteo Salvini să îi sprijine pe cei 1.2 milioane de români aflați în Italia, arătând că ei contribuie activ la dezvoltarea economică a statului. La rândul său Salvini l-a asigurat pe șeful Camerei Deputaților că vor primi suport familile de români integrate și respectate în societatea italiană.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut marți, 23 octombrie, o întrevedere cu Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene. Principalele teme abordate de cei doi oficiali au vizat cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două țări, colaborarea în vederea deținerii de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru 2019 și situația comunităților de români, respectiv italieni, pe teritoriul celor două state.

Întâlnirea dintre Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a reprezentat o oportunitate de a discuta despre comunitatea de 1,2 milioane de români cu reședința pe teritoriul italian. Astfel, Liviu Dragnea a cerut guvernului italian să sprijine comunitatea românească, pentru că aceasta are un rol important și contribuie, în mod activ, la dezvoltarea economică a acestui stat. De cealaltă parte, oficialul italian a agreat propunerea, oferindu-și întregul suport pentru familiile de români care sunt integrate și respectate în societatea italiană, scrie gazetaromaneasca.com.

În legătură cu românii din Italia, Salvini a afirmat, și la întâlnirea cu Carmen Dan, că nu generalizează faptele comise de unii infractori români: „Greşelile câtorva nu cad pe umerii majorităţii de cetăţeni perfect integraţi în Italia”. La București, Matteo Salvini a abordat şi schimburile de opinii pe care le-a avut cu cetăţeni români din Italia. “Români care lucrează în Italia îmi spun că justiţia italiană este prea soft, (…) pentru că în România, cine greşeşte, plăteşte mai mult. Din punctul acesta de vedere, avem de învăţat”.

Președintele Camerei Deputaților și vicepreședintele Consiliului de Miniștri au făcut o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, atât în ceea ce privește nivelul economic și cel cultural, cât și în contextul actualelor subiecte dezbătute la nivel european.

Discuțiile au evidențiat o perspectivă comună asupra unor teme aflate pe agenda publică europeană, precum viitorul UE, Cadrul Financiar Multianual, politica de coeziune, politica agricolă comună, piața internă sau extinderea UE. De asemenea, s-au remarcat unele puncte de convergență și în privința migrației, sub aspectul cooperării cu țările de origine și cu statele terțe pentru combaterea cauzelor profunde ale migrației.

În ceea ce privește Programul Președinției României la Consiliul UE, Liviu Dragnea a menționat că acesta va avea în prim-plan cetățeanul, eforturile noastre urmând să se concentreze cu precădere pe avansarea dosarelor legislative și nelegislative care pot aduce rezultate tangibile pentru cetățenii europeni, conducând astfel la o Uniune mai puternică, mai democratică și mai aproape de cetățenii săi. Programul României se va concentra pe patru piloni: convergență, siguranță, valori comune și perspectiva globală a Europei.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în contextul vizitei pe care Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene, o efectuează în România, la invitația lui Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *