Skip to content
Politică

Toți șoferii se vor bucura când vor auzi asta. Codul Rutier se modifică

Noul Cod Rutier le va aduce un motiv în plus de bucurie tuturor șoferilor.

Astfel, potrivit unui proiect de lege care dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier, șoferii care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare, astfel încât, cei care au bani, vor putea evita să cumuleze cele 15 puncte care conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce.

Șoferii care au bani ar putea conduce ”nelimitat”, adică Poliția rutieră nu le va suspenda niciodată permisul, întrucât, potrivit unui proiect de lege depus anult trecut la Parlament, cei care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare. „Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate prin procesul-verbal respectiv”, se spune în propunerea care dorește modificarea actualului Cod Rutier.

Astfel, un punct de penalizare va putea fi cumpărat, iar valoarea acestuia va fi egală cu valoarea unui punct-amendă. În prezent, un punct-amendă valorează 105 lei, reprezentând 10% din salariul minim pe economie.

Totuși, unii nu vor avea cum să își ia permisul înapoi chair dacă au bani în portofel sau în cont. Legea spune că acei care au mai puțin de un an de când au obținut permisul nu au acest drept, potrivit unor surse citate de Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *