Skip to content
Video

Toți șoferii trebuie să știe asta! Gorghiu, veste bună legată de polițiștii rutieri EXCLUSIV

psnews.ro

Ediția de marți a interviurilor video PSnews.ro a avut-o ca invitată pe Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș și fost președinte al Partidului Național Liberal.

Parlamentarul a vorbit despre un proiect de lege pentru care PNL trage tare acum în Senat și în legătură cu care a obținut o victorie de etapă: avizarea pozitivă în Comisia juridică a Senatului. Este vorba despre inițiativa legislativă a deputatului de Alba Florin Iordache, prin care poliția rutieră va sta la pândă la vedere, iar nu ascunsă în tufișuri (ca până acum), tocmai pentru ca șoferii să îi poată vedea din timp pe agenți și să circule regulamentar.

„Eu sunt un senator foarte serios și foarte cuminte: merg la ședințele de partid, încerc să particip de câte ori e cazul… În comisii, de exemplu, astăzi (marți – n.r.) am avut o inițiativă care îi aparține lui Florin Roman (și suntem mai mulți semnatari) legată de scoaterea la lumină a radarelor. Până acum, radarele stăteau prin tufiș (nu cred că e un gest foarte mândru pe care îl face Poliția Română): se ascundeau ca să prindă șoferul în momentul în care depășește limita de viteză. Proiectul de astăzi – pe care l-am adoptat în Comisia juridică cu aviz favorabil – spune, de exemplu, că mașinile trebuie scoase la vedere, cu însemn, pentru că rolul acestor radare este preventiv. Scopul nu e să-l amendezi (pe șofer – n.r.), ci este un scop preventiv. Sunt absolut convinsă că va trece și de Camera Deputaților în această formă, astfel încât să putem să beneficiem de niște prevederi legale sănătoase”, a explicat Gorghiu pentru PSnews.ro.

În altă ordine de idei: Alina Gorghiu a vorbit despre opoziția pe care o face în raport cu PSD în comisia parlamentară de modificare a legilor justiției și a codurilor (vestita Comisie Florin Iordache).

Partea de justiție pentru mine va fi accentul acestei sesiuni parlamentare. Comisia specială – care probabil își va relua activitatea în vreo două săptămâni, când vin toate motivările (de la CCR – n.r.) pe legile justiției – cred că va însemna vreo 80% din activitatea mea parlamentară. Ați văzut: de dimineața până seara, stai la acea comisie specială și vezi ce nefăcute mai propune domnul Iordache la Codul Penal, Codul de Procedură Penală sau mai știu eu ce texte legale.

Secvența este disponibilă în intervalul 16:16 – 18:12:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *