Skip to content
Video

Toți tinerii majori trebuie să știe asta! Siegfried Mureșan arată cum poți călători în UE gratuit EXCLUSIV

caleaeuropeana.ro

Ultima ediție a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL, PPE).

În acest context, negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul UE pe 2018, Siegfried Mueșan a vorbit și despre proiectul inițat de acesta, prin care tineri români cu vârsta de 18 ani, elevi, angajaţi sau aflaţi în căutarea unui loc de muncă, vor putea călători gratuit cu trenul pe parcursul acestui an în tot spaţiul Uniunii Europene în baza Programului „DiscoverEU”.

”Începând cu luna iulie a acestui an, toți tinerii români care împlinesc 18 ani pot primi gratuit de la UE un bilet de tren cu care să călătorească în toate statele membre ale UE. Acesta un poriect pe care eu l-am introdus în bugetul UE pe anul acesta: finanțarea acestor tipuri de bilete de tren. De ce am lansat acest proiect? Pentru că statisticile arată că în ziua de astăzi peste 60% din angajatori apreciază experiența internațională a tinerilor. Cu cât mai multă experiență internațională ai avut, stugii în străinătate, stagii, contact cu colegi din domeniul în care lucrezi – dacă ești în presă – contact cu jurnaliști din alte state, să fi vizitat redacții în alte state, să fi vizitat un jurnalist foarte bine pregătit din alte state în redacția ta, schimburi de experiență. Mai multă experiență internațională înseamnă mai multe șanse pentru a-ți găsi un loc de muncă, nu doar în străinătate ci și aici. Experiența internațională înseamnă mai multe șanse în viață.

Dacă ești tânăr, dai ai 18 ani și dorești să călătorești gratuit în Europa, uite ce trebuie să faci: să mergi pe site-ul Comisiei Europene, ai 18 ani, trbeuie să te înscrii pe site. Înscrierile încep mâine (n.r- astăzi), 12 iunie până pe 26 iunie. Trebuie să ai documente de călătorie valabile, să fii cetățean al României sau al oricărui alt stat al UE, să prezinte un plan de călătorie care să includă și obiecte de patrimoniu cultural fiindcă anul acesta este anul Patrimoniului Cultural în Europa și vrem ca tinerii să vadă și obiecte de patrimoniu cultural. Comisia Europeană va anunța beneficiarii la începutul lunii iulie. Perioada de călătorie este 9 iulie- 30 septembrie. După care, proiectul va continua și în anul următor, deci cei care au 16-17 ani să știe că po călători în anii următori”, a declarat eurodeputatul.

Secvența este disponibilă de la 30:00 și până la final:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *