Skip to content
Video

Toți utilizatorii Facebook trebuie să știe asta! Av. Ionașcu arată capcanele din spatele GDPR EXCLUSIV

Interviurile video PSnews.ro au continuat în această săptămână având-o ca invitată pe Teodora Ionașcu, avocat în Baroul București, care a explicat cele mai importante prevederi ale noului Regulament General privind Protecția Datelor Personale (General Data Protection Regulation – GDPR).

Concret: Teodora Ionașcu a vorbit și despre cum va funcționa noul regulament al datelor personale pentru utilizatorii de rețele sociale, în principal Facebook și care vor fi capcanele ce vor putea să constituie un pretext de amendă.

”Postăm ce vrem până la urmă, nu ne poate îngrădi nimeni acest lucru. Dacă ar fi să îmi dau o părere personală, ar trebui să fim totuși mai atenți și ce date postăm. Să nu mai spunem toată ziua unde suntem, ce facem, cu cine suntem , deci acestea sunt datele noastre personale, prin urmare sunt date cu caracter domestic și putem face ce vrem cu ele. Însă, trebuie să fim atenți și să știm ca persoane fizice că putem deveni operatori, iar atunci practic ni se aplică regulamentul și putem primi sancțiuni, ceea ce nu este foarte drăguț.

O să vă dau exemplu un lucru care se întâmplă destul de des: poate mergem într-un restaurant sau mergem într-o benzinărie și punem unde suntem și apare în spatele nostru o informație sau un tabel cu date în care se regăsesc informații personale despre alte persoane, deci, date care ajută la identificarea unei persoane. În momentul în care noi am făcut această postare pe Facebook, am devenit operatori, deci nu mai sunt datele noastre ci sunt datele altora și noi nu avem consimțământul pentru a face această prelucrare și atunci vom putea lua o amendă. Deci, înainte de a face o postare trebuie să ne gândim dacă este doar despre noi, este legat strict de viața noastră privată sau îi implică pe alții și nu avem consimțământul lor”, a sublinat avocatul.

Secvența este de la momentul 14:25 și până la momentul 17:55:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *