Skip to content
Economie Societate

Touroperator: Solicitările pentru vacanţele în luna februarie, de Dragobete şi Valentine’s Day, au crescut cu 30%, cele mai căutate destinaţii exotice fiind Maldive şi Thailanda

Solicitările pentru vacanţele în luna iubirii, februarie, când sărbătorim Dragobetele şi Valentine’s Day au crescut cu 30% în acest an, iar cele mai căutate destinaţii exotice sunt Maldive, Thailanda, Mauritius, Tanzania şi Brazilia, potrivit unui comunicat transmis vineri de Eturia.

Februarie a fost dintotdeauna luna romantismului, astfel observăm în 2020 o creştere a solicitărilor cu 30%, în comparaţie cu 2019, pentru vacanţele în cuplu. Încă de la finalul anului trecut am primit un număr mare de solicitări de la turiştii noştri care şi-au exprimat dorinţa să fie în vacanţă pe 14 februarie, de Sfântul Valentin. Unii dintre ei au cerut oferte de Dragobete şi ne-au transmis că vor să-şi sărbătorească iubirea pe 28 februarie în destinaţii exotice. Indiferent de data aleasă în luna iubirii, turiştii mai au un avantaj: această perioadă este sezonul perfect (high season) pentru călătorii în majoritatea destinaţiilor exotice„, a declarat Ana Maria Gherasim, manager de vânzări Eturia.

Turiştii români au transmis solicitări pentru vacanţe în luna iubirii începând cu luna noiembrie 2019. În top 5 destinaţii căutate în funcţie de numărul solicitărilor poziţionează Maldive şi Thailanda în topul preferinţelor romanticilor români, destinaţii alese cu precădere pentru sejururile la plajă. După ele se situează destinaţii în care primează şi alte activităţi, îmbinate apoi cu câteva zile pe plajă: Mauritius, pentru bogata cultură colonială si plaje, Tanzania, pentru aventura din safari, şi Brazilia, pentru carnavalul de la Rio, dar şi pentru viaţa de noapte.

Cuplurile care au ales să plece în luna februarie în vacanţă sunt în căutare de relaxare. Astfel, o mare parte dintre aceştia au ales pachete în Krabi, Thailanda sau sejurul de şapte nopţi all inclusive în Maldive, într-un resort de patru stele, cu piscine, SPA, săli de fitness, terenuri pentru volei sau tenis, karaoke, dar şi cu centre nautice pentru snorkeling, scufundări, windsurfing, canoe, catamaran, plimbări cu şalupa şi altele. Un astfel de pachet în Maldive are un tarif ce porneşte de la 3.040 euro de persoană.

Celor care vor să îmbine vizitarea unui oraş cu plajele paradisiace, le-am pregătit vacanţe de nerefuzat: Filipine – cu vizitarea oraşului Manila şi sejur pe una dintre cele mai frumoase plaje din Asia, în Boracay, la un resort de patru stele, 1.230 euro de persoană, ce include zborurile, transferurile private, cazarea pentru şapte nopţi, mic dejun, vizita atracţiilor locale, taxele la obiective şi ghizii locali. Aventurierii aleg Carnavalul de la Rio în varianta unui pachet cu sejur în Brazilia (şase nopţi cu mic dejun, cu zboruri, tururi panoramice, atracţii locale şi taxe de acces, ghizi locali, zile la plajă de la 1.880 euro) sau un circuit ce include şi Argentina (nouă nopţi cu mic dejun, cu zboruri, tururi panoramice, atracţii locale şi taxe de acces, ghizi locali de la 2.890 euro)”, declara Ana Maria Gherasim.

Pentru turiştii în căutare de experienţe în cuplu, o altă destinaţie apreciată este şi New York-ul unde un pachet poate fi achiziţionat cu doar 990 euro de persoană si include zborurile, maşină privată, atracţiile cu taxele de vizitare incluse. Tot pentru Sfantul Valentin si Dragobete, turiştii români au ales croazierele în Oceanul Indian, explorind destinaţii din: Madagascar, Mauritius, Reunion şi Seychelles la un pret de 2.780 euro pentru 16 nopţi, potrivit News.ro.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *