Skip to content
Politică

Trădare în PSD: locotenent al lui Dragnea, suspectat că a contribuit la finanțarea Pro România EXCLUSIV

pandurul.ro

Vedeți în rândurile de mai jos cum locotenentul lui Liviu Dragnea a îmbogățit familia lui Ioan “Ucu” Rus, fost ministru de Interne și unul dintre capii Grupului de la Cluj, actualmente proaspăt membru al Pro România, partidul lui Victor Ponta. Asta ca sa înțeleagă și Dragnea de unde are resurse Ponta pentru a finanța Pro România!

Personajele centrale ale afacerii politice sunt vicepreședintele PSD Gabriel Zetea, șeful Consilului Județean Maramureș și al filialei județene de partid, care se pretinde un om de bază al noii echipe de baroni ai lui Dragnea. Al doilea personaj al afacerii aranjate la CJ Maramureș este Vasile Pușcaș, ginerele lui Ioan Rus, liderul informal al grupului de la Cluj alături George Maior (ex-director SRI și nașul lui Ponta).

Informațiile publice oferite de CJ Maramureș (disponibile AICI și AICI) arată că în ultima zi a lunii mai 2018, Zetea a concesionat gestionarea sistemului de colectare a deșeurilor din județ. După cum se vede în linkurile de mai sus, proiectul a fost estimat inițial la 86 de milioane de lei. S-au prezentat două firme, dintre care una a fost descalificată, iar cealaltă a fost lăsată să oferteze 133 de milioane de lei. Oferta umflată cu peste 50 la sută (!!!) aparținea firmei Drusal SA, deținută de ginerele lui Ucu Rus, căsătorit cu Ioana, fiica cea mare a fostului ministru. Ginerele, Vasile Pușcaș (atenție: a nu se confunda cu fostul ministru omonim al Integrării Europene) și-a adjudecat proiectul de circa 40 de miloane de euro anual, ceea ce îl va propulsa printre cei mai bogați ardeleni. Ginerele lui Rus deține afaceri imobiliare grele la Cluj, printre care societăți de construcții și grupul de firme din domeniul salubrității care operează în județele Maramureș și Satu Mare.

CITIȚI ȘI: Ioan Rus îl desființează pe Dragnea: Duce PSD spre dezastru! Congresul vizează reglări de conturi! EXCLUSIV

Se pune întrebarea: de ce a acceptat locotenentul lui Dragnea, acest Gabriel Zetea, să pompeze zeci de milioane de euro în familia lui Ucu Rus, cel care recent l-a făcut cu ou și cu oțet pe Dragnea, după care și-a anunțat adeziunea la Pro România? Un răspuns poate fi trădarea: Dragnea a fost folosit, iar acum rând pe rând locotenenții săi se reorientează.

Din informațiile PSnews.ro, Ponta este văzut des la Cluj, este preluat de regulă de la aeroport cu mașinile reprezentanței auto germane deținute de Ucu Rus (RMB Inter Auto). La fel se întâmpla cu generalul Florian Coldea, fost șef operativ al SRI, devenit cadru didactic la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB). Mai mult: fostul premier are întâlniri lucrative cu afaceristul Ovidiu Turcu, un fel de eminență cenușie a Grupului de la Cluj, precum și cu diverși oameni de afaceri conectați la Banca Transilvania, al cărei președinte este Horia Ciorcilă, un nume greu în lumea clujeană de business.

În trecut, Gabi Zetea – actualul șef al CJ Maramureș – a fost cununat tocmai de Victor Ponta. După divorț, Zetea a intrat în conflict cu Ponta, pentru că fosta soție (Ioana) l-a părăsit pentru Alexandru Cazacu, fiul lui Ion Cazacu (avocatul lui Adrian Nastase), conform Sursazilei.ro.

1 comentariu la “Trădare în PSD: locotenent al lui Dragnea, suspectat că a contribuit la finanțarea Pro România EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *