Skip to content
Puterea Știrilor Video

Trădătorii din PSD vor face diferența. Raluca Turcan, detalii din culisele moțiunii de cenzură: câți parlamentari au semnat documentul

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, invitată în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre stadiul pregătirilor pentru moțiunea de cenzură. Potrivit liberalului, pentru moțiune au semnat până în prezent 237 de parlamentari, o parte dintre aceștia fiind chiar din partidul aflat la guvernare. Totodată, Turcan susține că persoane din conducerea Guvernului Dăncilă și a Camerei Deputaților pun presiune pe semnatarii moțiunii de cenzură, oferindu-le funcții publice și susținere în Parlament astfel încât aceștia să nu voteze documentul.

„În momentul de față avem 237 de semnături asumate. Moțiunea este susținută de 6 formațiuni politice, plus parlamentari independenți sau neafiliați. Există și semnături din partea unor parlamentari care fie au fost membri ai PSD, fie vor fi foști membri ai PSD. Nu o să le fac public numele sau numărul, întrucât moțiunea va fi depusă peste câteva zile, mai avem negocieri până la momentul depunerii. În plus, aș dori să-i scutesc – câte zile se mai poate – de niște presiuni uriașe care sunt în momentul de față exercitate de către conducerea PSD la toate nivelurile.

Dacă ar fi să judecăm politic, PNL este în creștere. În momentul de față, electoral, este cel mai puternic partid din România. Este într-o adversitate declarată și confirmată cu PSD. Guvernarea actuală face greșeală după greșeală. Dacă ar fi să privim strict electoral am putea spune „Lasă-i Doamne acolo, că avem cu cine ne lupta”.

Pe fond, dincolo de această incompetență și favorizare a persoanelor vulnerabile și cu suspiciuni de corupție, pe care Guvernul actual le are, există situația economică, care a făcut ca în 3 ani de zile calitatea vieții în România să se degradeze”, a declarat Raluca Turcan la Puterea Știrilor.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *