Skip to content
Societate

Tradiţii şi superstiţii în noaptea de Revelion

foodstory.stirileprotv.ro

La trecerea dintre ani există tradiții și obiceiuri respectate de sute de ani de către milioane de oameni din fiecare colț al lumii.

Unele persoane se bazează pe acestea pentru a avea succes pe toate planurile.

Printre cele mai cunoscute și importante tradiții în noaptea dintre ani se numără:

Poartă ceva roșu

Este de preferat ca în noaptea dintre ani să porți ceva roșu pentru a avea un an plin de noroc și plin de iubire, deoarece această culoare reprezintă veselia și dragostea. Se mai spune că roșul alungă toate energiile negative.

Mănăncă pește și struguri

Un alt obicei străvechi este acela de a mânca pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an.

Strugurii au o semnificație aparte în seara de Revelion. Pentru a avea noroc în noul an trebuie să mănânci 12 boabe. Cele 12 boabe de struguri reprezintă prosperitatea în cele 12 luni ale anului următor.

Evită certurile și scapă de datorii

În cazul în care știi că ești certat cu cineva, împacă-te cu cei care te-au supărat în acest an și intră în noul an cu gânduri bune. Se spune că astfel vei avea parte numai de evenimente favorabile.

De asemenea, un alt lucru foarte important de știut este faptul că pentru a avea noroc în anul următor este bine ca prima persoană care îţi intră în casă să fie un bărbat. Dacă intră o femeie prima, se spuune că noul an va fi plin de ghinion.

Datoriile trebuiesc plătite până la sfărșitul anului, iar în 31 ianuarie ar fi bine sa nu dai bani cu imprumut, ca să nu fii sărac tot anul.

În ceea ce privește noaptea de Revelion, este indicat să ai bani în buzunar.

Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu bani în buzunar. Astfel te vei bucura de câștiguri și de bunăstare tot anul viitor.

Pune-ți o dorință și deschide ferestrele

Se spune că dacă iți pui o dorință la cumpăna dintre ani, aceasta se va împlini în anul ce urmează. Condiția este să nu spui nimanui ce îți dorești.

De asemenea este foarte important ca fix la trecerea dintre ani să deschizi ferestrele. Imediat ce vei intra în noul an, deschide larg ferestrele pentru câteva minute. Astfel, casa ta va fi purificată, iar spiritele rele vor fi alungate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *