Skip to content
Politică

Trafic deviat sau restricționat în Capitală. Află ce zonă trebuie să ocolești

Trafic deviat sau restricționat în Capitală. Află ce zone trebuie să ocolești!

Astfel, partea de nord a Capitalei a fost blocată încă de la primele ore ale dimineţii de luni, circulaţia desfăşurându-se îngreunat, din cauza restricţiilor impuse de inaugurarea unui monument la Piaţa Presei Libere, informează Romaniatv.net

Traficul este restricţionat la Piaţa Presei Libere, unde este o mobilizare de forţe fără precedent. Zeci de mii de români sunt blocaţi, în aceste momente, din cauza unei ceremonii la care preşedintele Klaus Iohannis nu a confirmat nici până acum prezenţa.

Mai mult, monumentul Aripi închinat rezistenței anticomuniste, va fi inaugurat luni, la ora 17.00. Realizat de sculptorul Mihai Buculei, monumentul Aripi este un proiect inițiat în 1997 de Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și sprijinit de președintele Emil Constantinescu. Susținut financiar de Ministerul Culturii până în 2007, proiectul a fost preluat de Primăria Generală a Municipiului București și finalizat la începutul anului 2016.

Totodată, evenimentul va începe cu intonarea imnului național de către fanfara Regimentului de Gardă ‘Mihai Viteazul’ și păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor comunismului. Va urma dezvelirea plăcii ‘În memoria luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945 — 1989’ și un moment religios ecumenic susținut de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai cultelor religioase ai căror credincioși au murit sau au suferit în temnițele, lagărele și spațiile de deportare comuniste.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *