Skip to content
Societate

Trafic îngreunat în mai multe judeţe din ţară din cauza ninsorilor abundente

" "

Codul galben de ninsori a adus ninsori abundente și pe alocuri viscolite în mai multe județe din țară. Se circulă în condiții de iarnă, informează Poliția Română. A nins mult și în zonele montane, astfel că turiștii s-au putut bucura de pârtii ca-n plin sezon. În Masivul Postăvarul stratul de zăpadă a ajuns la 90 de centimetri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, în urma ninsorii viscolite, traficul rutier a fost oprit pe DN 11 Brețcu (jud. Covasna) – Oituz (jud. Bacău) din cauza unor copaci căzuți pe carosabil.

" "
" "

De asemenea, din cauza depunerii de zăpadă pe partea carosabilă, este instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele peste 7,5 tone pe DN 73A Râșnov-Predeal, județul Brașov, acestea fiind redirecționate pe DN1.

Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă în județele:

– Alba (DN75, DN1R Scărișoara-Vărtop și DN 67C Transalpina);

– Argeș (DN73 Dâmbovicioara-Fundata);

– Bistrița-Năsăud (DN17 – Pasul Tihuța);

– Bihor (DN1H – Șinteu, DN75 Măgura-Vârtop);

– Brașov (ninge abundent pe toate arterele rutiere din județ)

– Caraș-Severin (DN6 Armeniș-Cornea, DN58 – Carașova, DN68 – Bucova, DN57B – Oravița;

– Cluj (DN1 Dumbrava-Izvoru Crișului, DN 1R- loc. Beliș);

– Covasna (ninsoare viscolită pe DN 11 Brețcu-Oituz – zăpadă 10 cm, DN 13-loc.Reci, DN 13E);

– Gorj (DN67 C-Rânca);

– Harghita (DN13B Gheorgheni-Praid);

– Hunedoara (DN 66 loc. Banița, Livezeni –DN7A și DN66A);

– Maramureș (DN18 Baia Sprie-Pasul Gutâi, DN 18 – loc.Borșa);

– Neamț (DN 15B și DN 15 C – Târgu Neamț);

– Prahova (DN1 – între km. 119 (Azuga) – 138 (limită cu jud. Brașov, DN 1A – loc. Blejoi, DN71 Sinaia-Târgoviște);

– Vrancea (DN 2D și DN 2R – zona de munte);

– Vâlcea (DN 7A Voineasa – limită cu jud.Hunedoara).

Se intervine cu utilaje de deszăpezire pentru împrăștierea materialului antiderapant.

Și circulaţia pe toate drumurile naţionale din judeţul Botoşani se desfăşura, miercuri dimineaţă, în condiţii de iarnă, pe fondul ninsorilor abundente care afectează judeţul, potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale (SDN).

Potrivit acestora, pe reţeaua de drumuri de interes naţional intervin 25 de utilaje, care acţionează atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, cât şi pentru împrăştierea de material antiderapant.

Reprezentanţii SDN Botoşani susţin că drumurile cele mai afectate de ninsoare şi viscol la câmp sunt DN 29, care face legătura între municipiul Botoşani şi Suceava şi DN 29C Cucorăni- Siret. Pe aceste drumuri, partea carosabilă este acoperită parţial cu zăpadă înmuiată, iar vizibilitatea coboară local sub 100 metri, scrie digi24.ro.

Este iarnă în toată regula în zonele montane, iar turiștii profită de stratul nou de zăpadă. În Poiana Brașov, zilele acestea sunt foarte multe persoane venite la schi. În Poiana Brașov ninge ca în povești. Dacă în weekend în Masivul Postăvarul stratul de zăpadă era de 70 de cm, acum acesta a ajuns la 90 de cm.

Meteorologii precizează faptul că în aceste zile cantitățile de apă vor depăși 25-35 litri pe mp, iar la nivel izolat, 40-70 litri, în condițiile în care media climatologică din punct de vedere al cantităților de precipitații pentru martie se situează între 38-40 litri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *