Traficul naval pe Dunăre către Marea Neagră, aproape blocat

nave dunare
Sursa foto: Administrația Fluvială a Dunării de Jos

Traficul naval este foarte intens la ieșirea din Dunăre către Marea Neagră. Aglomerația s-a produs în ultimele peste 10 zile, după ce Rusia a atacat porturile Ucrainei de la Reni și Ismail.

În această situație, responsabilii români ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați au decis să permită doar ieșirea vaselor spre mare și abia apoi navigația în sens invers. Măsura a fost luată ieri și se menține și astăzi, explică reprezentantul administrației, Florin Uzum Toma, citat de Rador.

Florin Uzum Toma: Era blocat totul, exact ca într-o parcare în care faceţi loc de 100 de mașini, dar eu fac 200 la un moment dat. Ei, cum mai ieși, cum mai intri? Şi atunci procedăm astfel: vom scoate nave la mal, deci nu introducem nici o navă, doar scoatem, ca să eliberăm zona ca să poată să vină altă nave. Mai avem încă pe zona de sus, adică Galați, Brăila, Giurgiuleşti, din zonă mai sunt încă 30 de nave care așteaptă să iasă.

După retragerea Rusiei din acordul care permitea exportarea cerealelor ucrainene în siguranță pe Marea Neagră, Dunărea este folosită ca rută de export pentru produsele agricole din Ucraina. Cerealele sunt încărcate pe barje care trec prin apele teritoriale ale României până în portul Constanța.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: