Traficul prin Vama Siret, blocat de transportatori și fermieri, a fost redeschis de jandarmi

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Traficul prin Vama Siret, blocat de transportatori și fermieri, a fost redeschis de jandarmi. Un număr foarte mare de camioane aşteaptă să intre în ţară dinspre Ucraina.

Jandarmii au redeschis traficul prin Vama Siret în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea camioanelor dinspre Ucraina. Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare.

Traficul prin Vama Siret, blocat de transportatori și fermieri, a fost redeschis de jandarmi

”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestarea de protest a fermierilor şi transportatorilor din judeţul Suceava.

Aceştia au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Jandarmii şi poliţiştii au discutat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Sret.

”Traficul în Vama Siret se desfăşoară în condiţii normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule. A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către oraşul Siret”, au mai transmis jandarmii.

Camioanele aşteaptă 120 de minute la intrarea în ţară

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, camioanele aşteaptă 120 de minute la intrarea în ţară.

”TRAFIC INTENS, numar foarte mare de mijloace de transport prezente la control”, este avertismentul poliţiştilor de frontieră, relatează Agerpres.

Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depăşească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referinţă. Va fi un preţ sustenabil”, a transmis premierul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL