Tragedia din Odorheiu Secuiesc. Patronul firmei care a făcut lucrările află miercuri dacă rămâne sub control judiciar

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc
Sursa foto: ISU Harghita

Judecătorii Tribunalului Mureş au stabilit pentru miercuri, 27 decembrie, termenul la care judecă contestaţia depusă de procurori cu privire la măsura controlului judiciar dispusă de Judecătoria Târgu Mureş în privinţa patronului firmei care executa lucrările de canalizare la internatul al cărui perete s-a prăbuşit, în Odorheiu Secuiesc. Bărbatul se află sub control judiciar, fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după moartea unui elev şi rănirea altor trei.

Şedinţa de judecată în care se va discuta contestaţia la decizia Judecătoriei Târgu Mureş de plasare sub control judiciar a lui Laszlo Szilveszter Sandor este programată miercuri, 27 decembrie, începând cu ora 9:00, la Tribunalul Mureş.
Laszlo Szilveszter Sandor este patronul firmei care executa lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a imobilului în care funcţiona internatul al cărui perete s-a prăbuşit.
El a fost reţinut marţi seară, iar miercuri a fost prezentat Judecătoriei Târgu Mureş cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de către judecători care au decis, în schimb, plasarea sub control judiciar şi impunerea mai multor restricţii.
Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Conform anchetatorilor, Laszlo a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavaţie şi nu a respectat cotele prevăzute în proiect. De asemenea, a dispus angajaţilor să sape până în partea de jos a fundaţiei, peste 2 metri, deşi adâncimea maximă prevăzută în proiect era de maxim 1,10 metri, faţă de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, susţin surse apropiate anchetei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL