Skip to content
Politică

Tragedia din Colectiv: Marea Britanie ar putea oferi asistență medicală pentru răniți

Marea Britanie ar putea oferi asistență pentru răniții în incendiul produs vineri în clubul „Colectiv” din București, prim-ministrul David Cameron declarând că va analiza propunerea unui parlamentar britanic de punere la dispoziție a unor facilități medicale de pe teritoriul britanic.

Deputata Anne-Marie Trevelyan din Berwick a ridicat această problemă în parlament în cadrul Orei premierului, după ce un medic chirug plastician din circumscripția sa s-a deplasat luni la București pentru a-și oferi ajutorul.

„Dr. Sarah Pape a întrebat dacă prim-ministrul va lua în considerare oferirea de asistență medicală umanitară concretă pentru răniții arși, prin punerea la dispoziție a unităților pentru arși din Marea Britanie pentru tratarea lor”, a afirmat Anne-Marie Trevelyan, informează agepres.ro.

Dr. Pape a declarat că România nu este echipată suficient pentru a face față unui număr atât de mare de victime cu răni de această natură.

Mă bucur să aud despre vizita dr. Pape și ajutorul său altruist. Consider că este o sugestie foarte bună să examinăm dacă putem oferi ajutor și sprijin specializat. Voi prelua această sugestie și voi vedea ce se poate face”, a reacționat David Cameron.

”Toate gândurile noastre sunt alături de victime și familiile lor”, a adăugat premierul britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *