Skip to content
Politică

Tragedia din Colectiv: Mărturii de pe patul de spital

Unul dintre supraviețuitorii incendiului de la clubul Colectiv, basistul trupei Monarchy, Marian Leușteanu, a povestit infernul prin care a trecut vineri seară. Bărbatul, aflat în spital cu arsuri pe corp și față, explică îngrozit că ceea ce au pățit tineri în clubul groazei este de neconceput pentru o țară civilizată.

Am luat-o spre ieşire, am trăit clipe de coşmar care îmi vor rămâne în memorie o viaţă. Am încercat să ajung cât mai repede la ieşire. Erau oameni căzuţi, eram unii peste alţii. Cei din spate ne trăgeau ca să iasă şi ei. Din cauza fumului, s-a stins tot. Şi s-a făcut beznă. S-au auzit urlete, ca în Lista lui Schindler când erau băgate femeile în duşuri la Auschwitz. Un infern pe care l-am trăit live, e de nereprodus”, a declarat artistul, citat de b1.ro.

Marian își continuă povestea cu gândul la cel care l-a scos din iadul de la Colectiv: “Două mâini salvatoare, nu ştiu ale cui, m-au salvat din infern”.

După spusele supraviețuitorului, scânteile de la artificii au ajuns pe un stâlp, iar ventilația a făcut ca focul să ajungă la tavan. De acolo s-a dezlănțuit infernul.

E de neconceput, nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva într-o ţară civilizată. Nu credeam că mulţi oameni îşi vor pierde viaţa”, conchide basistul trupei Monarchy.

Numărul celor care au muri în urma incendiului de la Clubul Colectiv, vineri seară, a ajuns la 32, iar numărul celor răniți este de peste 130, mulți dintre tineri fiind în stare critică.

Cei trei patroni ai clubului, Costin Mincu, Paul Gancea și Alin Anastasescu, sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporal. Procurorii i-au reținut, luni seraă, pentru 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *