Skip to content
Politică

Tragedia din Colectiv. PNL, petiție vehementă împotriva lui Bănicioiu

www.ziuanews.ro
" "

Persistă ecourile tragediei din clubul Colectiv. PNL a făcut o petiție vehementă împotriva candidaturii fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu pe listele PSD Iași pentru Camera Deputaților.

Luni, pe site-ul petitieonline.com, a fost publicată o petiție virulentă contra lui Bănicioiu, demersul aparținându-i PNL-istului Liviu Brătescu, cercetător în istorie și consilier județean de Iași.

" "
" "

Textul (intitulat „Nu Bănicioiu parlamentar PSD de Iași”) îi reproșează ex-guvernantului gestionarea defectuoasă a crizei Colectiv și, în general, a sistemului sanitar din România.

Mai mult: istoricul liberal amintește că Nicolae Bănicioiu, în mandatul ministerial, a „refuzat în mod sistematic înființarea Spitalului Regional de Urgențe, așa cum PSD a refuzat în permanență susținerea sistemului de sănătate ieșean”.

Redăm mai jos textul integral al petiției inițiate de către dr. Liviu Brătescu:

„Domnule Bănicioiu, am luat la cunoștință cu stupoare despre  faptul că sunteți candidat la Iași pentru Parlamentul României pe listele Partidului Social Democrat (PSD). Ținând cont de trecutul dumneavoastră, de activitatea dumneavoastră ca Ministru al Sănătății, de scandalurile pe larg prezentate în presă în care ați fost implicat, nu înțeleg motivele pentru care ați ales să candidați tocmai în orașul nostru. Nu ați ajutat în vreun fel Iașul ca Ministru al Sănătății și nici nu puteți fi un model pentru tinerii și copiii județului nostru.       

Ca Ministru al Sănătății, ați refuzat în mod sistematic înființarea Spitalului Regional de Urgențe, așa cum PSD a refuzat în permanență susținerea sistemului de sănătate ieșean. De-a lungul timpului mai mulți parlamentari ieșeni v-au adresat  interpelări privind înființarea Spitalului Regional Iași la care nu ați dat nici un răspuns, printre ei aflându-se şi colegul  de listă PSD, domnul Tudor Ciuhodaru. Mă întreb cum puteți să îndrăzniți să  candidați tocmai pe lista de la Iași și să-i priviți în ochi pe ieșeni?         

De asemenea domnule Bănicioiu, vă întreb cum puteți candida din nou pentru un post de parlamentar acum la un an după  tragedia de la Colectiv, când știți foarte bine cât rău ați putut face victimelor incendiului prin modul dezastruos  în care ați condus întreaga acțiune de salvare şi îngrijire, încercând de fapt să vă salvați imaginea dumneavoastră ca politician. Am văzut cu toții  declaraţiile prin care aţi afirmat că nu aveți nevoie de ajutor din afara ţării, pe care ulterior nu le-aţi recunoscut, dar şi  deciziile luate cu mare întârziere care au provocat alte victime (A trecut un an de la Colectiv).       

La un an de la dezastrul din Colectiv, dumneavoastră veniți și cereți votul ieșenilor? De ce nu ați candidat la București să cereți votul părinților și fraților și copiilor celor care au murit la Colectiv? Sau al celor arși care au supraviețuit și care au fost infectați cu tot felul de bacterii rămânând traumatizați pe viață?      

Fără să mă mai mire, aflu cu indignare zilele acestea de incredibila descoperire a Ministerului Sănătății, potrivit căruia  barocamera de la Spitalul de arși Floreasca, pentru care s-au cheltuit 3,4 milioane de lei, nu este destinată tratării arsurilor, ci este dotată cu aparatură pentru tratamente anti-îmbătrânire (conform declarației ministrului Sănătății Vlad Voiculescu). La inaugurare, barocamera a fost prezentată ca fiind cea mai modernă din țară pentru tratamentul pacienților arși. Barocamera a fost inaugurată de trei ori în ultimii șase ani, dar nu a fost niciodată funcțională. Așteptăm cu nerăbdare ca Parchetul să facă lumină în acest caz.     

Domnule Bănicioiu, ați fost informat de către SRI în privința dezinfectanților firmei Hexi Pharma distribuiți în toate spitalele din țară la concentrații neconforme cerințelor medicale și nu aţi dispus  nicio măsură (relatare presă). Cum puteți veni acum să cereți votul ieșenilor care au fost infectați în spitalele din județ și au suferit  de pe urma acestor infecții? Cum puteți cere votul rudelor celor care au murit în urma infecțiilor din spitale?      

Probabil nu știți, dar Iașul se mândrește că a fost reprezentat  în trecut  de o serie întreagă de personalități remarcabile. Trebuie să înțelegeți că dumneavoastră nu puteți să ne reprezentați pe noi ieșenii, motiv pentru care vă solicităm să faceți un gest de onoare și să vă retrageți de pe lista de candidați PSD ai filialei Iași.

Cred că este o datorie morală a mea și a noastră, a tuturor ieșenilor, față de victimele de la Colectiv și față de toate victimele sistemului pe care l-ați protejat ani de zile alături de colegii dumneavoastră,  de a lupta să NU ajungeți în Parlament!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *