Skip to content
Politică

Tragedia din Colectiv: Republica Moldova a trimis 700 de litri de sânge la București

Autoritățile din Republica Moldova sar în ajutorul victimelor din clubul bucureștean Colectiv.

Astfel, vecinii de peste Prut au trimis duminică seara la București circa 700 de litri de sânge și componente sangvine cu o autospecială a Serviciului moldovean pentru Protecție Civilă și Situații Excepționale, pentru a veni în ajutorul persoanelor rănite în incendiul de vineri seară din clubul Colectiv soldat cu 30 de morți și aproape 200 de răniți, informează agerpres.ro.

Această asistență hemotransfuzională este făcută de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Republica Moldova. Inițial, autoritățile moldovene au indicat că vor trimite 2.150 de produse sangvine, precum componente sangvine (eritrocitare și plasmă proaspăt congelată), preparate biomedicale sangvine (albumină umană), necesare în situații clinice (arsuri, fracturi etc) sau circa 550 kg de sânge.

Un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare din Republica Moldova a însoțit transportul până la vama Sculeni, de unde va fi preluat și însoțit până la București de polițiști români. Potrivit sursei citate, transportul urmează să ajungă la București în cursul dimineții de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *