Skip to content
Politică

Tragedia din Nisa. Radu Carp dezvăluie cum putea fi evitat masacrul: „Faptul că nu a atras atenția…” EXCLUSIV

Tragedia din Nisa. Radu Carp, secretar executiv al Partidului Naţional Liberal (PNL), dezvăluie cum ar fi putut fi evitat masacrul din Franța.

Într-o declaraţie oferită, vineri, pentru PSnews.ro, Radu Carp a evidențiat semnificaţia orașului Nisa, în calitatea lui de ţintă a teroriştilor, precum şi de factor favorizant pentru atentate.

„Înțeleg că încă nu este revendicat acest atentat. Deocamdată nu se poate spune mare lucru, atâta vreme cât nu este revendicat. Mie, din primele date, mi s-ar părea un act cu totul atipic pentru că este vorba de o persoana de origine tunisiană, în Franța, aceste celule ale statului islamic provin din alte zone, mai puțin din Magreb, si în al doilea rând, este vorba despre o zona în care practic nu există aceste rețele, ele există undeva în zona Marsilia, dar la Nisa nu prea există aceste rețele, iar în Marsilia, chiar dacă populația este foarte numeroasă, nu au existat, mi se pare că acum trei ani a existat, dar nu de acest fel, nu de aceste proporții, astfel de atacuri. Deci, deocamdată cred ca trebuie așteptat de văzut dacă este revendicat sau nu, în general atentatele statului islamic sunt revendicate imediat , faptul că întârzie aceasta revendicare a atentatului, nu înseamnă că trebuie să ne orientam spre explicația unui act mai degrabă local, decât la nivel global”, ne-a spus profesorul Carp

 

Mai mult, chestionat despre cum poziționează această modalitate de atac, secretarul executiv al Partidului Naţional Liberal, ne-a declarat că: „Iarăși este un mod atipic de a proceda. Au profitat de ziua națională si probabil nu au existat controale suficiente în ceea ce privește mijloacele de transport. De obicei, în acea zonă, este o populație destul de îmbătrânită, care circulă cu mașinile. Probabil că acest camion ar fi trebui să atragă atenția. Faptul că nu a a tras atenția, înseamnă ca există și o breșă de securitate, dar deocamdată nu știm acest lucru”, a declarat Radu Carp

Totodată, acesta a adăugat că: „Întotdeauna aceste grupări sunt mai inventive decât cei care le urmăresc, în sensul că nici în cazul atentatelor de la Bruxelles nimeni nu s-ar fi așteptat ca acetona, care este o substanță care se găsește practic în orice farmacie, în orice drogherie,  sa fie ingredientul principal pentru explozibil. Deci, probabil că mijloacele vor evolua mult mai rapid decât puterea noastră de imaginație, dar întotdeauna se lasă urme, adica este imposibil de a produce în cantități mari, un explozibil, fără ca acesta lase urme. Deocamdată e prematur să spunem, atâta vreme cât nu știm cu exactitate cine stă în spatele acestui eveniment tragic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *