Skip to content
Republica Moldova

Tragedie aviatică în Kazahstan: Un avion cu 100 de persoane la bord s-a prăbușit într-o clădire

Teller Report

UPDATE 13.50

Maral Erman, una dintre supraviețuitoarele aeronevei prăbușite în apropierea oraşului Almaty, a povestit că avionul se zgâlțâia în timpul decolării și că, în momentul prăbușirii, inițial a avut senzația de aterizare, când de fapt „am lovit ceva”. „Nu era haos la bord, nu erau țipete”, a mai spus ea, adăugând că membrii aeronavei au deschis ușile de urgență ca pasagerii să iasă afară. Ulterior ea a văzut că avionul „s-a rupt în două”.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Un avion al companiei Bek Air cu 98 de oameni la bord, echipaj plus pasageri, s-a prăbuşit vineri în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală. 15 persoane au murit și alte 60 au fost grav rănite.

Aeronava, de tip Fokker 100, se îndrepta către capitala Nur-Sultan și „a pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire, a informat Comitetul aviaţiei civile din Kazahstan într-un comunicat citat de Digi24.

Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă. Autoritățile nu au oferit momentan informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei, dar au anunțat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.

Avionul aparţinea companiei kazahe Bek Air care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Comitetul aviaţiei a anunţat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.

„Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *